Leijonapelaajat loistavat MM-kisojen tilastoissa - Jääkiekko - Satakunnan Kansa

MM-tilastot ovat uskomatonta luettavaa suomalaisittain: ykköspaikka pistepörssissä, plus/miinus-tilastossa, pakkipörssissä ja torjuntatilastossa

Suomalaisilla on ollut paljon juhlanaiheita MM-jäällä. Laidan vierellä tuulettava kaksikko Sebastian Aho–Teuvo Teräväinen on ollut Leijonien tehoduo.

13.5.2018 12:47

Jääkiekon MM-kisojen tilastot ovat komeaa luettavaa suomalaisittain lauantain ottelujen jälkeen.

Harri Säteri on maalivahtitilaston paalupaikalla. Hänellä on paras torjuntaprosentti (96,00) ja pienin päästettyjen maalien keskiarvo (0,67).

Sebastian Aho on ykkösenä pistepörssissä (5+8=13) ja plus/miinus-tilastossa (+12). Hän on myös maalipörssin jaetulla ykköspaikalla neljän muun pelaajan kanssa. Aho on tehnyt turnauksessa viisi maalia, kuten myös Teuvo Teräväinen. Teräväinen on myös pistepörssissä Ahon kanssa tasoissa tehoillaan 5+8=13.

Puolustajien pistepörssin ykkönen on Markus Nutivaara tehopistein 2+4=6.

Syöttöpörssin kärjessä on USA:n Patrick Kane yhdeksällä syötöllä. Seuraavina ovat Aho ja Teräväinen. Molemmilla on kahdeksan syöttöpistettä.

Jäähytilaston kärkipaikka ei onneksi ole suomalaisten hallussa. Ykkösenä on Sveitsin Sven Andrighetto 27 rangaistusminuutilla. Suomalaisista eniten on istunut Sakari Manninen – viisi kakkosta eli 10 minuuttia.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: