Kommentti: Rohkeus kantaa Leijonia – Marjamäen linja ansaitsee arvostuksen tuloksesta riippumatta - Jääkiekko - Satakunnan Kansa

Kommentti: Rohkeus kantaa Leijonia – Marjamäen linja ansaitsee arvostuksen tuloksesta riippumatta

13.5.2018 0:23

Kun jättilaituri Marko Anttila raapaisi ottelun alussa ensimmäisessä alivoimassa supersentteri Connor McDavidia vastaan tyylipuhtaan aloitusvoiton, ei tarvinnut miettiä, millaisella ilmeellä Leijonat on pelissä.

Tanska-peli ja toisaalta Leijonien kokoonpanokin piirsivät kysymysmerkkejä joukkueen ympärille, mutta ei selvästikään joukkueen sisälle.

Suomi tuli peliin itseensä uskoen. Rohkeudella ja hanakkuudella se kiskaisi nimivahvalta Kanadalta polvihousut kinttuihin.

Mitä sitten, ettei sentterinä ollut yhtään tällä kaudella vakituisesti keskushyökkääjänä pelannutta pelaajaa? Mitä sitten, ettei kiekolliseen peliin erikoistuneesta puolustuksesta löytynyt kuin yksi ylivoimapeliin kelvannut pakki? Mitä sitten, että alakerrassa tuli paniikkitilanteita omien virheiden takia?

Suomi tuli voittamaan.

Samalla se järjesti hienon ja viihdyttävän näytöksen. 5–1-numeroissa oli toki paksua kermaa kakun päällä, kiitos Kanadan ylimielisen esityksen sekä huonon maalivahtipelin ja viimeistelyn.

Mikään Kanadan pelaamisessa ei silti vähennä Leijonien esityksen arvoa.

Ottelu oli lopullinen todiste siitä, että rohkeus kantaa Leijonia Tanskassa. Mihin asti se kantaa, siihen ensi viikko antaa vastauksen, mutta tuloksesta riippumatta linja ansaitsee arvostuksen jo nyt.

Päävalmentaja Lauri Marjamäki näyttää tällä kertaa vain ruokkivan rohkeutta. Siitä osoituksena muun muassa viiden hyökkääjän ylivoimakentällinen.

Ottelu oli vahva näyte myös siitä, että Suomen maalivahtipeli on ainakin Kanadaa paremmassa kunnossa. Harri Säteri tarttui vahvasti ykkösvahdin asemaan.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: