Kommentti: Ässät sai oppitunnin esikuvaltaan - Jääkiekko - Satakunnan Kansa

Kommentti: Ässät sai oppitunnin esikuvaltaan

1.2.2018 22:37

Kärpät vyöryy päälle aina uudelleen ja uudelleen. Kärpät ei lannistu eikä lamaannu. Kahdesti tällä viikolla ravinto on näyttänyt menevän karkuun, mutta niin vain terävät hampaat ovat tulleet takaa niskaan ja ottaneet saaliin omakseen.

Sellaisen oppitunnin Ässät sai eräänlaiselta esikuvaltaan.

Viime kaudella oululaiset olivat hieman niin kuin Ässät on ollut tällä kaudella.

Potentiaalia ja materiaalia oli, mutta tyyliltään se oli pudonnut kelkasta. Penkin takana pääjehu, vanhan liiton Kai Suikkanen ja apulaiset, uuden aallon nousukkaat Mikko Mannerin johdolla olivat eri ryhmää samassa joukkueessa.

Suikkanen sai mennä, kun kausi päättyi kahden playoffs-pelin jälkeen. Vastuun ottaneen Mannerin mielipiteitä Suikkasen peluuttaman jääkiekon toimivuudesta ei tarvinnut lukea rivien välistä. Kun edessä oli ensimmäinen pesti liigajoukkueen päävalmentajana, julistukset tuntuivat rohkeilta.

Katetta on kuitenkin löytynyt. Manner joukkoineen on vastannut huutoonsa näyttävällä tyylillä ja hurjilla tehoilla. Pelirohkeuden apostoli painelee ylivoimaiseen runkosarjan voittoon.

Ei ihme, että Kärpistä halutaan ottaa mallia. Ässät ei tunnetusti jäänyt odottamaan edes niitä kahta ”säälipelien” tappiota ennen kuin se vaihtoi vanhasta liitosta uuteen.

Esikuva on kaunis, mutta kurottavaa riittää. Tasapainon löytämisessä on tekemistä, kun aina joku osasto pettää. Torstaina se oli maalivahti.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: