Kärpät nousi Ässien ohi voittoon - Jääkiekko - Satakunnan Kansa

Kun kolme maaliakaan ei riitä – Makkonen hattu kallellaan kotimatkalle

Jussi Makkonen karkasi alivoimalla läpiajoon ja viimeisteli tyylikkään osuman Jussi Rynnäksen taakse. Shaun Heshka ei ehtinyt estämään.

1.2.2018 22:34

Ei auttanut edes Jussi Makkosen puhdas hattutemppu. Lopulta Ässät sai taas pakkautua lätkäbussiin tappio niskassaan ja hattu kallellaan, kun Kärpät nousi kotonaan kolmen maalin takaa voittoon.

– Ei tällä kertaa lämmitä yhtään, Makkonen totesi maaleistaan.

– Joudumme taas köröttelemään nollan pisteen kanssa kotiin, kauden maalimääränsä tuplannut sentteri sanoi.

Sarjapisteet ja voittaminen ovat olleet tämän vuoden puolella todella tiukassa. Voittoja on vain kaksi ja niukkojen tappioiden rivi suorastaan ilkkuu porilaisille.

Lisäksi kovakuntoinen HPK varjostaa viimeistä pudotuspelipaikkaa hallinnoivaa ässäpakkaa. Eroa on enää viisi pistettä. Kerholla on jäljellä yksi peliä enemmän kuin Ässillä.

Kovaa kättä

Tapa jolla tuoreimmat tappiot ovat tulleet syö varmasti joukkuetta pahasti.

Makkosen toisessa erässä iskemät maalit takasivat 4–1-johdon ja päätöseräänkin joukkue sai lähteä turvaamaan kahden maalin etumatkaa.

Sarjakärki Kärpät teki toisessa pelissä perätysten nousun kolmen maalin takaa voittoon. Tiistaina Kuopiossa Ässät taas laski voittomaalin 24 sekuntia ennen summeria, joten joukkuetta koetellaan nyt kovalla kädellä.

– Tämä on joukkueella kasvun paikka. Jääkiekko on kuitenkin pitkälti pääkoppapeli ja henkiset valmiudet vaikuttavat paljon, Makkonen jutteli.

– Ei tästä tarvitse tehdä vaikeampaa kuin mitä tämä on. Meidän kokeneempien pelaajien täytyy nyt näyttää esimerkkiä pukukopissa.

Yleispelaaja

Makkosen maalimäärät ovat jakaantuneet epätasaisesti isossa ja pienessä mittakaavassa. Yhdeksän vuotta sitten hän voitti Liigan maalipörssin 27 osumallaan. Sillä kaudella Makkonen muistelee viimeksi tehneensä hattutempun liigatasolla. Sen jälkeen on tullut pääosin yksinumeroisia maalimääriä.

Makkonen ei halua, että häntä arvoteta an liikaa maalitilaston perusteella. Hän ei huippukaudestaan huolimatta ole epäonnistunut maaliruisku, niin kuin jotkut saattavat tulkita.

– Olen mielestäni aika tasainen yleispelaaja ja pelaan myös erikoistilanteita, Makkonen muistutti.

Torstaina Oulussa hän löi johtomaalin alivoimalla karvattuaan kiekon pois Shaun Heshkalta. 1–3 syntyi tasamiehin ja 1–4 ylivoimalla.

Jänne ei kanna

Sekä valmentaja Mikael Kotkaniemi että Makkonen ihmettelevät, miksi joukkueen pelillinen jänne ei vielä helmikuussakaan kanna täyttä aikaa.

Loukkaantumiset toki syövät iskukykyä, mutta torstain kaltainen tappio on tässä tilanteessa sietämätön, varsinkin kun kaksi ensimmäistä erää olivat erittäin hyvää vieraspelaamista.

– Ässät oli tyly paikoissaan ja me emme olleet, Kärppien valmentaja Mikko Manner totesi toisesta erästä.

Edellisellä Oulun-vierailulla Ässien maalivahti Andreas Bernard koppaili lähes kaiken ja takasi vierasvoiton, mutta torstaina hänenkään jänteensä ei kantanut aivan loppuun saakka. Kaksi maalia pommittaneen Nicklas Lasun voittomaali näytti uppoavan helpohkosti.

Joka tapauksessa Oulusta tarttui mukaan paljon hyvääkin. Erikoistilanteet toimivat mallikkaasti. Esimerkiksi avausmaalin ylivoimalla ohjannut Antoine Laganiére pelasi pirteästi.

– Positiivista, että pystymme hallitsemaan pelejä, Makkonen sanoi.

Lauantaina Ässillä ei ole muuta vaihtoehtoa kuin voittaa. Joukkue saa Poriin vastaansa Ilveksen, joka sekin vielä haaveilee Ässien ohittamisesta ja pudotuspelipaikasta.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: