Ässät–Lukko - Jääkiekko - Satakunnan Kansa

Lukko nurin kiihkeässä kiekkoillassa – Ässien kotitappioiden putki päättyi voittomaalikilpailussa

Lukon maalivahti Kaapo Kähkönen oli avauserän hahmo. Hän pysäytti kahdeksan laukausta ja esitti yhden varsinaisen paraatitorjunnan.

21.10.2017 16:31

Ässät–Lukko 3–2. Ässien neljän ottelun tappioputki kotipeleissä päättyi voittomaalikilpailussa Lukkoa vastaan. Maksim Matushkin oli sen ainoa onnistuja.

1. erä (0–0)

Ottelu alkoi erittäin vauhdikkaasti ja fyysisesti. Ässät loi kärkeen parempia maalitilanteita ja pakotti Lukon illan ensimmäiseen jäähyyn. Sen nappasi Ässistä naapuriseuraan vaihtanut puolustaja Jyri Marttinen juuri ennen erän puoliväliä.

Lukon aktiivinen alivoimapelaaminen pakotti Ässät hätäisiin ratkaisuihin, eikä tulosta syntynyt.

Ässät toimi vauhdikkaan erän kuskina ja pakotti Lukon vielä toiseen rangaistukseen. Kultakypärä Janne Keränen taklasi Niko Peltolan rumasti selästä laitaan ja sai ansaitusti 2+10 minuuttia.

Lukon Kaapo Kähkönen esitti erän komeimman torjunnan, kun hän ehti Maksim Matushkinin tulisen laukauksen eteen. Jere Seppälä puolestaan kilautti tolppaa viivakudillaan.

Ässät loi toisen ylivoimansa aikana riittävästi laadukkaita paikkoja maalintekoon, mutta kiekko ei vaan uponnut millään sisään.

Näin Lukko selvisi tauolle 0–0-tasatilanteessa.

2. erä (1–1)

Ässät sai lentävän lähdön toiseen erään. Kiekko ajautui hienon yhdistelmän päätteeksi Jere Seppälälle, joka nousi puolustajan tontiltaan maalintekoon jo erän neljännellä minuutilla. Seppälän kädet olivat sulaa vahaa, kun hän veivasi Kähkösen solmuun – 1–0.

Kotijoukkue jatkoi maalin jälkeen erittäin vahvaa painostustaan. Maali roikkui ilmassa, mutta kiekko ei mennyt edes onnella sisään.

Lukon yksittäinen harppuunahyökkäys aiheutti Ässille illan ensimmäisen jäähyn. Philip McRae joutui estämään kaksiminuuttisen arvoisesti ja vierasjoukkue pääsi hakemaan tasoitusta ylivoimalla.

Ässät kesti alivoiman tällä kertaa kunnialla, mutta heti jäähyn jälkeen kiekko pomppi Ässien kannalta erittäin epäonnekkaasti ohi Andreas Bernardin. Oman maalin edustalle parkkeerannut Mikko Salmio pelasi tilanteen hätäisesti ja huolimattomasti, ja kiekko pomppi korkeassa kaaressa verkkoon. Tilanne tarkistettiin videolta, mutta tuomiona oli täysin oikein maali. Sen sai nimiinsä Ville Vahalahti.

3. erä (1–1)

Päätöserä alkoi porilaisittain surkeasti. Andreas Bernard haparoi helpon kiekon kanssa ja imaisi Janne Keräsen kudin vain 52 sekunnin pelaamisen jälkeen.

Tasoitusta ei tarvinnut odottaa kauan. Hieman varjojen mailla viime aikoina vaellellut Jesperi Kotkaniemi siirsi Kähköseltä pudonneen kiekon verkkoon kolme minuuttia myöhemmin.

Niko Peltola nousi maalille ja laukoi, Kähkönen pudotti eteensä ja Kotkaniemi runnoi karan sisään – 2–2!

Lukon päävalmentaja Pekka Virta haastoi maalituomion, mutta videotuomari oli lahjomaton. Ässät sai tasoituksensa ja Virta yleisön huudot niskaansa.

Jatkoaika (0–0)

Molemmilla oli hulppeat paikkansa kolmella kolmea vastaan pelatulla jatkoajalla. Maalivahdit varastivat kuitenkin show'n ja venyttivät pelin ratkaisun voittomaalikilpailuun.

Maalit

1. erä: ei maaleja.

2. erä: 23.28 Jere Seppälä (Jussi Makkonen–Mikko Salmio) 1–0, 33.50 Ville Vahalahti 1–1.

3. erä: 40.52 Janne Keränen (Joakim Hillding–Simo-Pekka Riikola) 1–2, 43.05 Jesperi Kotkaniemi (Niko Peltola–Philip McRae) 2–2.

Jatkoaika: ei maaleja.

Voittomaalikilpailu: Toni Koivisto (ei maalia), Niklas Appelgren (ei maalia), Janne Keränen (ei maalia), Maksim Matushkin (maali), Arttu Ilomäki (ei maalia).

Yleisöä: 6162.

Ässien kokoonpano

1. kenttä: Kotkaniemi–McRae–Lähteenmäki, Peltola–Seppälä

2. kenttä: Korhonen–Makkonen–Laganière, Matushkin–Tommila

3. kenttä: Salmio–Kuparinen–Insam, Blood–Mäkelä

4. kenttä: Juhola–Appelgren–Varttinen, Tuohilampi (7. puolustaja)

Maalivahdit: Bernard (Kiviaho)

Lukon kokoonpano

1. kenttä: Vahalahti–Ilomäki–Koivisto, Niskala–Motin

2. kenttä: Keränen–Hillding–Fleury, Marttinen–Riikola

3. kenttä: Koivistoinen–Tiivola–Väyrynen, Ahonen–Mäkinen

4. kenttä: Liedes–Friberg–Claireaux, Suuronen (13. hyökkääjä)

Maalivahdit: Kähkönen (Ylönen)

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: