NHL:n latvialaismaalivahti teki supernopean nousun tilastokärjeksi - Jääkiekko - Satakunnan Kansa

Miten käy joulukuussa loukkaantuneen Joonas Korpisalon? – NHL:n latvialaismaalivahti teki supernopean nousun tilastokärjeksi

Columbus Blue Jacketsin latvialaismaalivahti Elvis Merzlikins torjui taas nollapelin.

Elvis Merzlikins, 25, on tehnyt kovaa jälkeä suomalaisen virkaveljensä loukkaantumisen jälkeen.

8.2.2020 15:39

NHL:n latvialainen tulokasmaalivahti Elvis Merzlikins on tammikuussa ollut vaikea ohitettava.

Merzlikins torjui Suomen aikaa lauantain vastaisena yönä Columbus Blue Jacketsille 2–0-voiton Detroit Red Wingsistä.

Nollapeli oli Merzlikinsille peräti viides kahdeksassa edellisessä ottelussa. Latvialainen torjui kauden ensimmäisen nollapelinsä tammikuun toisena viikonloppuna ja on jo nyt NHL:n nollapelitilaston kärkinimi.

Red Wingsiä vastaan Merzlikins pääsi suhteellisen helpolla, sillä torjuntoja kertyi vain 16. Vastustajan Jimmy Howard joutui torjumaan peräti 42 kertaa.

– Emme antaneet heille paljoakaan, mutta Merzlikins otti hienoja torjuntoja, Blue Jacketsin valmentaja John Tortorella sanoi TSN:n mukaan.

Merzlikinsistä tuli Blue Jacketsin ykkösveskari, kun suomalainen Joonas Korpisalo loukkaantui joulukuun lopussa ja joutui polvileikkaukseen.

Korpisalo pelasi hyvin ennen loukkaantumistaan, joten Tortorellalla on käsissään positiivinen ongelma, kun suomalainen on jälleen pelikunnossa.

Joulukuun lopussa Blue Jackets ilmoitti, että Korpisalon toipuminen kestää 4–6 viikkoa.

Viime yön NHL-kierroksella suomalaisista tehopisteitä saivat Toronto Maple Leafsin Kasperi Kapanen, New York Rangersin Kaapo Kakko ja Dallas Starsin Miro Heiskanen.

Kukin sai yhden syöttöpisteen.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos