Kolme pistettä ja kaksi ylivoimamaalia Lukon illan tärkein anti – ”Taas meni jännäksi” - Jääkiekko - Satakunnan Kansa

Kolme pistettä ja kaksi ylivoimamaalia Lukon illan tärkein anti – ”Taas meni jännäksi”

Ilkka Heikkinen tuuletti kauden ensimmäistä maaliaan.

3.1.2020 21:48

Rauma

Lukko otti perjantaina 3–2-voitolla kaivatun kolmen pisteen voiton Äijänsuolla.

Kummallakin joukkueella oli ottelussa minuutin pituinen kahden maalin tehohetki. Lukolla se osui toiseen erään ja Jukureilla kolmanteen, jossa mikkeliläiset tulivat kolmen maalin takaa lähelle, mutta eivät lopulta saaneet ottelua tasoihin.

Voittomaaliksi jääneen kolmannen osuman maalin edestä tehnyt Lukon Toni Koivisto oli tyytyväinen kolmeen pisteeseen.

– Taas meni jännäksi, mutta ei se mitään. Ei kukaan pian muista, miten ne kolme pistettä tulivat ja ne tekevät nyt todella hyvää, kun on ollut vaikea saada otteluita ratkottua, sanoi Koivisto.

Lukon suurin ongelma on ollut jo hetken aikaa onnettoman huono ylivoimapelaaminen.

Toni Koivisto vastasi voittomaalista.

Perjantaina nähtiin vilauksia paremmasta, kun Kristian Pospisil ja Ilkka Heikkinen onnistuivat ylivoimalla.

Maalien lisäksi Lukko kilautti kiekon tolppaan useamman kerran.

– Mielestäni ihan hyvä peli, ellei lasketa sitä minuutin notkahdusta kolmannessa erässä. Ylivoimalla pari maalia ja monta tolppaa. Olisi todella tärkeä saada se osasto pikkuhiljaa toimimaan, Koivisto jatkoi.

Kesken kauden Lukkoon siirtynyt puolustaja Ilkka Heikkinen teki kauden avausmaalinsa ylivoimalla. Heikkinen on pelannut paljon ylivoimaa ja myös laukonut paljon, mutta vasta nyt kiekko löysi verkon perukoille.

– Olisi se maali varmaan pitänyt tulla jo aikaisemmin, kun ylivoimaakin on päässyt pelaamaan. En ole viitsinyt siitä niin kauheasti stressata. Kun tekee hommat joka päivä oikein, kyllä se sieltä tulee.

– En ole yöuniani sen takia menettänyt, vaikka ylivoimatehot varmasti minun tehtäväni jollain tapaa onkin, Heikkinen mietti.

Myös Heikkisen mielestä illan tärkein anti olivat ylivoimamaalit.

– Helpottavaa kun saimme niitä vihdoin tehtyä. Ylivoima ei ole ollut kovin hyvää lähiaikoina. Pelaaminen menee vähän jännittämiseksi, kun ei tule maaleja. Loppukaudesta sen pitäisi olla timanttia, jos haluamme pärjätä.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: