Venäjälle lähtee paimenkirje Karjala-turnauksen joukkueesta - Jääkiekko - Satakunnan Kansa

Venäjälle lähtee paimenkirje Karjala-turnaukseen ilmoitetusta joukkueesta: ”Ihmeteltiin, mitä siellä tapahtuu”

Koronavirusepidemia muutti päävalmentaja Jukka Jalosen suunnitelmia nimetä maajoukkue kahden viikon päästä pelattavaan jääkiekon Karjala-turnaukseen. Pelaajalista julkistetaan vasta loppuviikosta.

Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen ei katsonut hyvällä Venäjän pelaajavalintoja Karjala-turnaukseen.­

26.10. 15:47

Jääkiekon perinteinen syksyn kotiturnaus elää niin poikkeuksellisia aikoja, että jopa pelaajavalinnat myöhästyvät vajaan viikon.

Maajoukkueen päävalmentaja Jukka Jalosen ja urheilujohtaja Jere Lehtisen piti julkistaa Leijona-joukkue maanantaina puolilta päivin, mutta pelaajalista ei ole valmis.

Lehtisellä ja Jalosella oli pääpaino Suomessa pelaavissa kiekkoilijoissa, jolloin pelaajat olisivat tulleet Liigasta ja Jokereista.

Jokerien koronavirustartunnat muuttivat suunnitelmat, eikä pelaajalistaa voi kertoa.

– Poikkeusolot. Valinnat tulevat vasta loppuviikolla, Lehtinen sanoi etäyhteydellä pidetyssä tiedotustilaisuudessa.

– KHL-pelaajia ei tulla ottamaan mukaan.

KHL-pelaajilla Lehtinen tarkoitti Venäjällä pelaavia. Jokerien pelaajat tulevat vielä kysymykseen, jos seuran tartuntatilanne selkiytyy viikon loppuun mennessä.

Venäjä lähettämässä nuoria

Nuorten MM-kisoihin lähtevät pelaajat pysyvät myös oman ikäluokkansa joukkueessa, eikä sieltä nosteta pelaajia Leijoniin. Lisäksi Suomessa pelaavat NHL-lainat eivät tule kysymykseen, kun joukkue aikanaan julkaistaan.

Venäjältä tuli viime viikolla tieto, että maan kiekkoliitto olisi lähettämässä nuorten maajoukkueen Karjala-turnaukseen.

– Ihmeteltiin, mitä siellä tapahtuu ja olemme olleet yhteydessä Ruotsiin, Tshekkiin ja Venäjäänkin, Jalonen sanoi.

Turnauksen säännöt kieltävät nuorisomaajoukkueen lähettämisen, eivätkä muut osallistujamaat ole suostumassa Venäjän ratkaisuun.

– Tänään lähtee Venäjälle informaatiota kolmelta muulta maalta, ettei tuo ihan noin onnistu osallistua tähän turnaukseen U20-joukkueella. Mitä sitten tapahtuu, en ole ennustaja, Jalonen sanoi nuorten joukkueen tuuppaamisesta Helsinkiin.

Jalonen arveli, että yksi mahdollisuus olisi lähettää joku KHL-joukkue pelaamaan.

– Se on sitten heidän sisäinen asia.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?