Otto Kivenmäkeä tarkkaillaan sairaalassa ainakin huomiseen – Äiti kertoo poikansa voinnista kammottavan taklauksen jälkeen: ”Kausi jäi tähän ja yo-kirjoitukset on nyt unohdettu” - Jääkiekko - Satakunnan Kansa

Otto Kivenmäkeä tarkkaillaan sairaalassa ainakin huomiseen – Äiti kertoo poikansa voinnista kammottavan taklauksen jälkeen: ”Kausi jäi tähän ja yo-kirjoitukset on nyt unohdettu”

Otto Kivenmäki makasi jäällä taklauksen jälkeen.

1.3.2020 10:57 | Päivitetty 1.3.2020 14:23

Pori

Päähän kohdistuneen taklauksen uhriksi joutuneen nuoren ässäpelaajan Otto Kivenmäen äiti Riina Kivenmäki kiittelee julkisessa Facebook-päivityksessään perheen saamasta tuesta.

– Poika voi tällä hetkellä tapahtuneeseen nähden kohtalaisen hyvin, on osastoseurannassa ja nauraakin jo, Riina Kivenmäki kirjoitti lauantaisen pelin jälkeen myöhään puoliltaöin.

Kivenmäen peli Lukkoa vastaan päättyi raumalaisten tshekkipuolustaja David Nemecekin rumaan taklaukseen. Kova isku irrotti kypärän Kivenmäen päästä, ja hän löi paljaan takaraivonsa jäähän. Jäälle valui verta. Kivenmäki talutettiin pois paikalta ja vietiin sairaalaan.

Porin Ässät tiedotti sunnuntaina iltapäivällä, että Kivenmäki on edelleen sairaalassa tarkkailussa ja tutkimuksissa.

– Otto Kivenmäki on tajuissaan ja hänen vointinsa on vakaa. Häntä seurataan sairaalassa vielä yön yli. Oton toipumista ja ennustetta voidaan kommentoida aikaisintaan kahden kolmen viikon kuluttua, Ässien lääkäriryhmän jäsen, ottelulääkäri ja Kivenmäkeä hoitava lääkäri Hilkka Ryhänen kommentoi.

Ädin huoli 19-vuotiaan pojan tulevaisuudesta on kova, sillä osuma jätti jälkensä.

– Muistia ei kuitenkaan tällä hetkellä ole ja päässä on iso vekki. Huominen kertoo enemmän. Tulevaisuus loput. Kausi (ja pahimmillaan koko ura jääkiekkoilijana) joka tapauksessa jäi nyt tähän ja kohta alkavat yo-kirjoitukset on nyt unohdettu, Riina Kivenmäki kirjoitti Facebookiin.

Katso videot: Nemecekin kammotaklaus kauhistutti Porissa – Lukko nuiji Kivenmäen loukkaantumisesta lamautuneen Ässät

Pelaajan äiti kiittelee vielä niitä, jotka ymmärtävät tilanteen vakavuuden.

– Iso kiitos Ässien joukkuelääkärille esimerkillisestä toiminnasta jäällä, pukukopissa ja sen jälkeen sekä kaikille niille, jotka ymmärtävät ettei kyse ole yhden nuoren pelimiehen urasta vaan pahimmillaan yhden rakastetun perheenjäsenen ja ystävilleen tärkeän nuoren miehen ihan koko elämästä, Riina Kivenmäki päättää kirjoituksensa.

Ässät toivoi tiedotteessaan Otto Kivenmäelle ja hänen perheelleen toipumisrauhaa.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut