Takolle tulee 20 vuotta täyteen Dallasin miehenä - Jääkiekko - Satakunnan Kansa

Kari Takolle tulee 20 vuotta täyteen Dallasin miehenä

Kari Takko on ollut saman NHL-organisaation mies poikkeuksellisen pitkään.

5.12.2019 6:00

Pori

Jos NHL-seurat jakaisivat työntekijöilleen ansiomerkkejä, Kari Takko voisi saada ensi vuonna rintapieleensä esimerkiksi hopeisen tähden.

Takolle tulee täyteen 20 vuotta Dallas Starsin palkkalistoilla. Yhdeksän vuotta hän oli kykyjenetsijänä, ja nyt on menossa yhdestoista kausi Dallasin Euroopan kykyjenetsinnän johtajana.

Minnesota North Starsista tuli Dallas Stars vuonna 1993, kun seura muutti uuteen osoitteeseen. Maalivahtina Takko edusti organisaatiota yli viisi kautta.

NHL, niin kuin kaikki muukin urheilubisnes, on jatkuvaa turbulenssia, jossa johtajat ja työntekijät vaihtuvat nopeilla päätöksillä ja vielä nopeammin, jos tulosta ei tule. Eikä sitä aina tule. Siksi 20 vuoden työura samassa NHL-seurassa on harvinaisuus.

– Jonkin verran meitä pitkäaikaisia scoutteja alkaa olla. Suomalaisista esimerkiksi Kari Kettunen on ollut pitkään Tampa Bayssa ja Janne Kekäläinen Nashvillessa, Takko miettii.

Suurelle yleisölle varsin tuntematon Kettunen aloitti Tampan Euroopan kykyjenetsijänä jo kaudella 1998–1999. Janne Kekäläinen on puolestaan ollut Nashvillessa samassa tehtävässä kaudesta 1999–2000.

– Suurimmalta osalta NHL on kyllä edelleen turbulenssia. Usein esimerkiksi uusi gm haluaa tuoda oman ryhmänsä seuraan.

– Olen ollut onnekas, kun olen saanut pitää työni. Dallasissa on kuitenkin jo viides gm minun aikanani.

57-vuotiaalla Takolla on Dallas-sopimusta jäljellä vielä yksi kausi.

– Ihannetilanne olisi, jos saisin jatkaa vielä muutaman vuoden täysipainoisesti ja siirtyä siitä pikku hiljaa osa-aikaiseksi.

Kiitosta ja kunniaa saattaa tulla työuran päätteeksi, mutta 20 vuodesta ei ansiomerkkiä tai muuta bonusta heltiä.

– Joku saattaa Coors light -oluen tarjota, Takko naurahtaa.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: