Liigan otteluohjelma vihdoin julki - Jääkiekko - Satakunnan Kansa

Liigan otteluohjelma vihdoin julki – Ässät ja Lukko eivät kohtaa avauskierroksella

Pata aloittaa kauden kotipelillä TPS:ää vastaan 2. lokakuuta. Jo seuraavana päivänä porilaisten pitää pelata Lappeenrannassa.

Ässät tarvitsee ensi kaudeksi muun muassa maalivahdin. Daniil Tarasovin (kuvassa) tulevaisuudesta ei ole vielä tietoa.

25.6.2020 11:07 | Päivitetty 25.6.2020 13:04

Kotimainen jääkiekkoliiga alkaa 1. lokakuuta. Liiga julkaisi otteluohjelmansa tänään torstaina.

Ässät ja Lukko ovat kohdanneet viime vuosina avauskierroksella, mutta tuleva kausi tekee poikkeuksen. Pata aloittaa kautensa perjantaina 2. lokakuuta kotipelillä Turun Palloseuraa vastaan.

Hieman kummalliseksi ja haastavaksi tilanteen tekee se, että jo seuraavana päivänä Ässien pitää pelata Lappeenrannassa SaiPaa vastaan. Ottelu alkaa kello 17 eli noin 20 tuntia TPS-pelin päättymisen jälkeen.

Ässät ja Lukko kohtaavat ensimmäisen kerran vasta 24. lokakuuta Porissa.

Liigakausi 2020–2021 käynnistyy kolmisen viikkoa totuttua myöhemmin kevään 2019 finaalijoukkueiden HPK:n ja Kärppien kohtaamisella.

Otteluohjelmassa on aikaisempien kausien tapaan yhteensä 450 ottelua, eli 60 ottelua joukkuetta kohden. Täysiä seitsemän ottelun kierroksia pelataan kaikkiaan 25.

Ottelut painottuvat vahvasti viikonloppuihin. Perjantai ja lauantai säilyvät pääottelupäivinä.

Runkosarjan päätöskierros pelataan tiistaina 30. maaliskuuta 2021.

– Meillä on poikkeuksellinen kevät takanamme. Rajoitustoimenpiteet ja niiden purkamiseen liittyvät asiat ovat asettaneet ohjelman laatimiselle haasteensa. Koskaan aikaisemmin Liigan historiassa runkosarja ei ole jatkunut näin pitkälle kevääseen. Se aiheuttaa myös playoffs-pelien venymisen toukokuulle. MM-kisojen alun siirtäminen helpotti tältä osin tilannetta, Liigan kilpailutoimenjohtaja Arto I. Järvelä tiivistää Liigan kotisivuilla.

Playoffs-pelit käynnistyvät 1. kierroksen otteluilla torstaina 1. huhtikuuta 2021. Finaaliottelut pelataan toukokuun kahdella ensimmäisellä viikolla. Mahdollinen seitsemäs finaali on ohjelmassa perjantaina 14. toukokuuta 2021.

Playoffs-otteluiden tarkemman ohjelman Liiga julkaisee elokuussa.

Koko otteluohjelman näet tästä.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: