Katso maalikooste: A-Ässät punnersi voiton KalPasta – ”Se oli meiltä hieman nihkeä peli” - Jääkiekko - Satakunnan Kansa

Katso maalikooste: A-Ässät punnersi voiton KalPasta – ”Se oli meiltä hieman nihkeä peli”

A-Ässät juhli 2–1-voittoa itsenäisyyspäivän ottelussa KalPaa vastaan. Arkistokuva.

6.12.2019 21:57

A-Ässät isännöi itsenäisyyspäivänä ottelua, jossa porilaisjoukkue kohtasi KalPan. Ottelu päättyi Ässien 2–1-voittoon, vaikka maalihanat pysyivät pitkään tukossa.

– Se oli meiltä hieman nihkeä peli, kuvailee A-Ässien valmentaja Jere Härkälä.

Ottelun avausmaali syntyi toisessa erässä, kun Aleksi Käyrä vei kuopiolaiset johtoon ajassa 21.44.

Seuraavaa maalia piti odotella kolmanteen erään saakka. Se syntyi, kun Ässien Lassi Peltola iski siniviivalta hirvittävän pommin KalPan maaliin ajassa 45.12.

Ässien voittomaali nähtiin hetkeä myöhemmin kotijoukkueen ylivoimalla. Jami Virtanen ja Eemeli Takala tekivät esityön, ja Jiri Parviainen tökkäsi kiekon KalPan verkkoon ajassa 49.31.

– Tämä ei ollut mikään lennokas rallattelu, mutta olimme koko ajan pykälän verran parempia, valmentaja Härkälä sanoo.

– Pelasimme parhaan erämme pelin loppuun, ja on tietenkin hyvä merkki, että pystymme voittamaan myös vähän heikommalla pelillä.

Katso A-Ässien perjantaisen KalPa-ottelun maalit:

”Sitä on vaikea sanoa”

A-Ässät pelaa myös lauantaina, jolloin Poriin saapuu SaiPa.

– Sitä on vaikea sanoa, minkälainen peli siitä tulee. Nopeasti se kuitenkin tulee, sillä peli alkaa jo kahdeltatoista, Härkälä kommentoi.

Ässät on jo varmistanut paikkansa nuorten SM-liigan ylemmässä loppusarjassa, mutta Härkälä huomauttaa, että pelit ovat silti tärkeitä.

– Varmistimme loppusarjapaikan viime viikonloppuna, ja se on se joukkueen ensimmäinen etappi. Sen jälkeen tulee monesti sellainen pieni puhallus ulos, mutta pystyimme käsittelemään sen riittävän hyvin, Härkälä sanoo.

– Pisteitä tarvitsemme tietenkin silti, koska ne jäävät voimaan ylempään loppusarjaan ja ovat arvokkaita, kun pelaamme sijoituksesta keväällä.

Syy Ässien perjantaiseen nihkeyteen saattoi Härkälän arvion mukaan olla kokoonpanomuutoksissa.

– Meillä ovat koostumukset hieman vaihtuneet, sillä 4–5 pelaajaamme on auttamassa B-nuoria ja yksi [Arttu Lausniemi] noussut Liigaan. Se ehkä vaikuttaa vähän yhteispeliin ja kemiaan, Härkälä pohtii.

Ottelua oli seuraamassa 119 katsojaa.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos