SaiPa-Ässät 01.02.2020 - Jääkiekko - Satakunnan Kansa

Katso maalit: Ässille neljäs voitto peräkkäin – patapaidat nollasivat SaiPan

Ässät pelaa seuraavan kuukauden aikana paljon valkoisessa paidassa. Pääsevätkö Tyson ja Tylor Spink sekä Jakob Stenqvist myös tuulettamaan?

1.2.2020 15:15 | Päivitetty 1.2.2020 19:19

1. erä: (0–2)

Ottelun ensimmäinen tilastomerkintä tuli Teemu Ramstedtille, kun hän sai kaksiminuuttisen parin minuutin pelaamisen jälkeen. Ässät pyöritti ylivoimalla noin puolitoista minuuttia SaiPan päädyssä. Teemu Vuorisalo pääsi laukomaan kolme kertaa siniviivalta, mutta ne vedot Niclas Westerholm selvitti. Tyson Spink pääsi kuitenkin hyvältä paikalta laukomaan rannevedon, joka ohitti etuyläkulmasta SaiPan maalivahdin.

Tyson Spinkin ottelun avausmaali

Telia TV:n kuvaa

Ässät onnistui seuraavastakin paikastaan. Olli Vainio kiskaisi siniviivalta lämärin, jonka Westerholm torjui eteensä. Lenni Killinen laittoi paluukiekon verkkoon maalin edestä. Ässät iski siis alle viidessä minuutissa kaksi kertaa.

Lenni Killinen onnistui maalin edestä

Telia TV:n kuvaa

Kolmaskin Ässien maali oli lähellä vähän myöhemmin, kun Roni Hirvonen pääsi mukavalle tontille. Osumaa ei kuitenkaan tällä kertaa tullut. Vainio pääsi vähän myöhemmin laukomaan tulisesti, mutta Westerholm selvitti vedon.

Ässät jatkoi hallintaansa ja 0–3-maali oli pariinkin kertaan lähellä. Viimeistely-yritykset jäivät tällä kertaa vajaiksi. Paikkoja oli Hirvosella ja Mikko Salmiolla. Kiekollisesti Ässät oli todella paljon SaiPaa edellä.

Aleksi Rekonen laukoi kiekon hyvältä tontilta maalin edestä kohti verkkoa, mutta Westerholm venyi komeaan patjatorjuntaan noin 14 minuutin pelaamisen jälkeen. SaiPa sähelsi samalla itselleen kaksiminuuttisen, kun kaukalossa oli liikaa keltapaitoja. Ässien toinenkin ylivoima pyöri hyvin, mutta maalia joukkue ei onnistunut tekemään. Westerholm ja ohi menneet vedot estivät kolmannen osuman synnyn.

Jyri Marttinen sai kevyehkön kaksiminuuttisen huitomisesta, kun erää oli jäljellä hieman yli minuutti. SaiPa sai yhden hyvän vetopaikan, mutta maalia ei nähty.

SaiPalla oli koko avauserässä yksi puolihyvä maalipaikka. Ässillä vastaavia oli kymmenkunta. Numerot jopa suosivat SaiPaa avauserän jälkeen.

2. erä: (0–0)

Ässillä oli toisen erän alussakin hyviä maalipaikkoja lisätä johtoasemaansa. SaiPakin sai kuitenkin erinomaisen mahdollisuuden maalin edestä, mutta Daniil Tarasov otti tärkeän torjunnan. Paikka oli kotijoukkueen ensimmäinen hyvä mahdollisuus koko pelissä. Anssi Löfman nousi noin viiden minuutin kohdalla hyvin maalin eteen kiekon kanssa, mutta Tarasov torjui jälleen.

SaiPa oli saanut toiseen erään paremmin pelaamisestaan kiinni. Ässien kiekollinen suorittaminen puolestaan ei ollut yhtä hyvää kuin kamppailun alussa.

SaiPalla oli pari hyvää kavennusmahdollisuutta ja Ässilläkin oli yksi hyvä tilanne erän puolivälin tuntumassa. SaiPan Markus Kojo otti kiinnipitämisestä kakkosen, kun erää oli jäljellä yhdeksän minuuttia. Ässät sai pakkopelillään hyviä paikkoja, kun Peter Tiivola ja Mikko Salmio laukoivat läheisyydeltä. Ei kuitenkaan tulosta.

Erän toinen puolikas oli yleisesti kovaa taistelua, mutta kiekollisia hienouksia ei kauhean paljoa nähty. Tasaisessa väännössä Ässät pystyi pitämään vastustajansa ykkössektorin ulkopuolella.

3. erä (0–0)

Ässät aloitti kolmannen erän väkevästi. Spinkit loivat hyvän maalipaikan heti alkuun ja seuraavassa vaihdossakin Ässät pääsi laukomaan hyvältä tontilta. Westerholm koppasi vedon varmasti. Vähän myöhemmin Tiivola pelasi Otto Kivenmäelle hyvän tilanteen maalin kulmalle, mutta Kivenmäki ei osunut lainkaan kiekkoon. Seuraavassa tilanteessa SaiPa otti illan neljännen kaksiminuuttisensa. Kojo otti nopeasti perään kaksiminuuttisen, ja Ässille pitkä mahdollisuus kahden miehen ylivoimalla.

Westerholm torjui ylivoiman aikana monta laukausta ja toisen mokoman Ässät ampui ohi maalin. 0–3-maalia ei tullut siis vieläkään. Kolmannen erän ensimmäinen viisiminuuttinen oli täysin Ässien.

SaiPa sai pelistään kiinni tämän jälkeen. Joukkueella oli pari hyvää kavennusmahdollisuutta, mutta Tarasov ja Ässien puolustus kestivät. Ässät oli puolestaan niskan päällä erän puolivälin kohdalla ja sitä seuraavat pari minuuttia. Maalia joukkue ei onnistunut kuitenkaan tekemään.

Pelillisesti Ässillä ei ollut mitään hätää. SaiPa ei päässyt kunnon maalipaikoille, vaan Ässät pelasi järkevää vieraskiekkoa. Keskialue oli hyvin miehitetty, ja turhia riskejä porilaiset eivät ottaneet.

SaiPa ei saanut minkäänlaista kirivaihdetta edes loppuvaiheessa. Joukkue otti Westerholmin pois maalilta noin minuutti ennen loppusummeria. Edes kavennusta ei tullut.

Maalit:

03.48 Tyson Spink (Jakob Stenqvist, Tylor Spink) 0–1 YV

04.26 Lenni Killinen (Olli Vainio, Otto Kivenmäki) 0–2

Ässien kokoonpano

Ykköskenttä:

Otto Kivenmäki–Peter Tiivola–Lenni Killinen

Markus Niemeläinen–Jakob Stenqvist

Kakkoskenttä:

Tyson Spink–Tylor Spink–Roni Hirvonen

Niklas Peltomäki–Teemu Vuorisalo

Kolmoskenttä:

Sami Lähteenmäki–Aleksi Rekonen–Mikko Salmio

Jyri Marttinen–Olli Vainio

Neloskenttä:

Atte Mäkinen–Miro Mäkinen–Topias Haapanen

Saku Salmela

Maalivahdit:

Daniil Tarasov (Sami Aittokallio)

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut