Kaapo Kakko jätti koulut – opiskelua läheltä seurannut lehtori nostaa esiin superlupauksen poikkeuksellisen luonteen: ”Ei hänen tarvitsisi” - Jääkiekko - Satakunnan Kansa

Kaapo Kakko jätti koulut – opiskelua läheltä seurannut lehtori nostaa esiin superlupauksen poikkeuksellisen luonteen: ”Ei hänen tarvitsisi”

Kiva jätkä, huomaavainen, tosi fiksu... Kalle Sahlstedt suitsuttaa entistä urheiluakatemian oppilastaan Kaapo Kakkoa.

Kaapo Kakko on ollut käynnissä olevien MM-kisojen sensaatio.

19.5.2019 8:00

Coloradon NHL-tähti Mikko Rantanen oli yksi harvoista urheiluakatemian oppilaista, jolle Kalle Sahlstedt pystyi suomaan sen, että kannattaa lähteä jääkiekkouralle vaikka koulunkin kustannuksella. Kaapo Kakko on vastaava poikkeustapaus.

Rauman Lukon urheilujohtajana vuosi sitten aloittanut Sahlstedt työskenteli viime kesään asti Turun Seudun Urheiluakatemian jääkiekkolehtorina.

– Kaapohan olisi voinut mennä lukioon, hänellä oli kahdeksan keskiarvo, Sahlstedt muistaa.

– Jollain tapaa siinä kohtaa arvasin, että tässä tulee käymään niin, että hän nousee hyvin nopeasti liigajoukkueeseen ja koulunkäynti tulee olemaan hirveän haastavaa.

Lukion sijasta Kakko suuntasi kauppakouluun.

– Ajateltiin, että kauppis olisi parempi vaihtoehto, se on kuitenkin pikkuisen lukiota helpompaa. Ekana vuonna Kaapo hoiti sen hienosti ja pysyi muitten vauhdissa. Hänhän on tosi fiksu jätkä, Sahlstedt kehuu.

– Oli puhetta, että kannattaa ainakin englantiin ihan oikeasti satsata. Se tulee kuitenkin hänelle eteen tulevaisuudessa, kun aika selvästi tiesi, mihin maailmaan hän on piakkoin menossa.

MM-kisoissa 18-vuotias nuori mies on jo osoittanut kielitaitoaan antamalla haastatteluja englanniksi.

Kaapo Kakko esitteli jalkapallotaitojaan:

Täysillä kiekkoa

Kauppakoulu jäi Kakolta kuitenkin kesken.

– Se olisi tullut liian raskaaksi. Katsottiin, ettei rahkeet riitä, kun piti lähteä iltapäiväharjoituksiin ja muuta, hänen isänsä Petri Kakko kertoi aiemmin tällä viikolla.

TPS ehdotti oppisopimuskoulutusta toimistollaan tukemaan opiskelua.

– Kaapo yritti sitäkin, mutta se sitten vaan jäi. Se ei ollut hänen juttunsa. Jos ja kun ura joskus päättyy tai mitä nyt tapahtuukin, niin varmaan hänen työnsä liittyy jääkiekkoon. Kyllä hänellä varmaan on sitten annettavaa valmennuksen osaltakin. Täysillä mennään nyt jääkiekon parissa, Petri Kakko summasi poikansa tulevaisuuden suunnitelmat.

"Huipputilanne"

Sahlstedt ymmärtää Kakon valinnat.

– Tämän ikäiset jätkät ovat jokaisessa maajoukkuetapahtumassa, ja kun olet kiinni SM-liigan harjoitusajoissa, niin kyllä se koulunkäynti on äärettömän haastavaa.

Kakon tapauksessa tulevaisuus näyttää kirkkaalta ilman opintojakin – kunhan mitään uran katkaisevaa loukkaantumista ei osu kohdalle. Sellaiset ovat onneksi harvinaisia.

– Hänellä tulee talouden puolesta olemaan aika lailla huipputilanne siinä kohtaa, kun hän jonain päivänä lätkän lopettaa, Sahlstedt sanoo.

– Mitä hän sitten sen jälkeen tekee, sen hän pystyy itse määrittelemään, kun on taloudellisesti riippumattomassa asemassa.

– Meillä tavallisilla pulliaisilla, ketkä Liigaakin pelaavat ja lopettavat 30–35-vuotiaana, on vielä toinen työura edessä. Jos ihan peruskoulupohjalta lopettelet, niin aika huonossa asemassa olet yhteiskunnassa.

– Sehän näitten jätkien kanssa yleensä on pointti, että hoitaisivat sen takataskuhomman valmiiksi. Satsaat jääkiekkoon tietenkin, mutta hoidat koulun niin, ettet joudu elämässä vaikeuksiin, Sahlstedt opastaa lehtorin valtuuksillaan.

Kaapo Kakolla on kirkas tulevaisuus edessään.

Kaikki mukaan

Sahlstedt uskoo Kakon pärjäävän elämässään paitsi pelitaitojensa, myös hyvän kotikasvatuksensa ja luonteensa ansiosta.

– Kun näistä ihan huipuista puhutaan, niin kuin Rantasen Mikosta, ne ovat tosi kivoja jätkiä, hän sanoo painokkaasti ja vetää yhtäläisyysmerkin Kakkoon.

– Kaapo on joukkuepelaaja ja tosi huomaavainen. Vaikka hän on jääkiekkomaailmassa tommoisella levelillä, niin hän ottaa ulkojäillä kaikki samoihin peleihin mukaan.

– Ei hänen tarvitsisi eikä hän tiedä, keitä ne pikkujätkät ovat, mutta minunkin nuorempi 13-vuotias poika tuli kotiin ihan intoa piukassa, kun oli päässyt Kaapon kanssa pelaamaan, Sahlstedt kiittelee.

Kalle Sahlstedt toimi ennen Lukko-pestiään Turun Seudun Urheiluakatemian jääkiekkolehtorina.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut