Sebastian Repo jatkaa Lukossa – solmi vuoden jatkosopimuksen - Jääkiekko - Satakunnan Kansa

Sebastian Repo jatkaa Lukossa – solmi vuoden jatkosopimuksen

23-vuotias hyökkääjä pelaa myös ensi kaudella Raumalla.

Sebastian Repo (oikealla) iski kolme maalia Turussa. Arkistokuva.­

12.5. 9:50

Rauma

Laitahyökkääjä Sebastian Repo, 23, on solminut vuoden mittaisen jatkosopimuksen Lukon kanssa. Lukko tiedotti Revon jatkosopimuksesta tänään.

Repo kertoo tiedotteessa, että jatkaminen Lukossa oli selvä asia. Hyökkääjä siirtyi Lukkoon joulukuussa kesken kauden pelattuaan ensin AHL-joukkue Springfield Thunderbirdsissä, joka on NHL-seura Florida Panthersin farmijoukkue.

Panthers oli asettanut Revon waivers-listalle eli vapaiden pelaajien listalle, minkä jälkeen pelaaja siirtyi Raumalle.

Kun Lukko tiedotti Revon viimekautisesta sopimuksesta joulukuussa, urheilujohtaja Kalle Sahlstedt sanoi, ettei Revon kanssa voitu tehdä pidempää sopimusta.

– Hänen henkilökohtaiset tavoitteensa ovat tulevaisuudessa ihan varmaan jossain muualla kuin Liigassa, Sahlstedt sanoi silloin.

– Me kuitenkin yritämme tehdä asiat niin, että hänellä olisi hyvä olla täällä, ja keväällä sitten katsomme, olisiko mahdollista pitää häntä täällä pidempään.

Repo kertoo nyt viihtyneensä Raumalla ”äärettömän hyvin”.

– Oli kyllä helppo valinta. Uskon, että meidän tarina tulee jatkumaan siitä, mihin viime kaudella jäimme, ja uskon, että meille tulee taas olemaan erittäin kilpailukykyinen joukkue, Repo sanoo tämänpäiväisessä tiedotteessa.

”Äärimmäisen vahva pelaaja”

Repo keräsi 23 tehopistettä 28 ottelussa Lukon paidassa viime kaudella. Sahlstedt uskoo, että pelaaja pystyy vielä parempaan ensi kaudella.

– Kaikki me näimme hänen vahvuutensa – niin seurajohto, valmennus kuin kannattajatkin. Äärimmäisen vahva pelaaja, joka menee läpi kivien ja kallioiden. Voittaa kaksinkamppailuja hirveän kovalla prosentilla ja pystyy pysymään väsyneenäkin kiekossa, Sahlstedt kertoo.

Repo on pelannut aiemmin Pelicansin ja Tapparan paidassa Liigassa. AHL-joukkue Springfield Thunderbirdsissä Revolle on kertynyt kausien 2018–2020 aikana yhteensä 81 ottelua tehoin 15+11=26.

Ilta-Sanomien tietojen mukaan myös Revon entinen joukkuetoveri Daniel Audette, 24, olisi siirtymässä Springfield Thunderbirdsin riveistä Lukkoon ensi kaudeksi.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?