Jukka Jalonen kritisoi Leijonien esitystä Ylellä – ylivoiman tulos umpisurkea: ”Paljon oli ongelmia” - Jääkiekko - Satakunnan Kansa

Jukka Jalonen kritisoi Leijonien esitystä Ylellä – ylivoiman tulos umpisurkea: ”Paljon oli ongelmia”

Suomen ylivoima jäi kaksi maalia miinukselle.

Jukka Jalonen haluaa nähdä parempaa ylivoimapeliä sunnuntaina.

8.2.2020 16:17

Leijonien luotsi Jukka Jalonen ei ollut millään tapaa tyytyväinen esitykseen, jonka Suomi tarjoili Tukholman Globenissa lauantaina. Tshekki voitti EHT-väännön 3–1.

Tasapaksun ja vaisun ottelun yksi murheenkryyni oli ylivoima.

– Ei vain lähtenyt tänään kulkemaan sillä sektorilla. Paljon oli ongelmia syöttöjen laadussa ja siinä, miten me sitä ylivoimaa pelasimme, Jalonen sanoi Ylen tv-lähetyksessä.

Yksi huono syöttö ja syötön vastaanotto nähtiin jo ensimmäisessä ylivoimapelissä, kun Julius Hongan avaus kopsahti Arttu Ruotsalaisen luistimeen eikä sentteri saanut kiekkoa haltuunsa. Roman Horak iski väliin ja ampui alivoimalla 1–0.

Lopussa Tshekki sinetöi voiton tekemällä alivoimalla tyhjiin 3–1.

– Näissä EHT-turnauksissa on aina lyhyt aika saada nämä asiat kuntoon, kun ketjut vaihtuvat ylivoimallakin, Jalonen murehti.

– Pyritään saamaan se huomiseksi parempaan kuosiin, koska voittaminen vaatii myös hyvää ylivoimaa.

Toinen Suomen iso ongelma oli kamppailupelaaminen. Tshekki oli vahvempi.

– Toinen maali oli hyvä esimerkki huonosta kamppailemisesta. Ryntäiltiin itsemme pihalle kulmassa ja sitä ennen hävittiin yksi kamppailu viivan alla. Se on yksi osa-alue, missä pitää parantaa, Jalonen jatkoi.

Ryntäilijöinä kunnostautuivat Jani Lajunen ja Ilari Melart. Tomas Zohorna (tehot 1+1) sai nautiskella johtomaalin kuusi sekuntia ennen toisen erän loppua.

– Vastassa oli äijäjoukkue. Se näkyi tänään.

Suomen ainoan maalin ampui Jere Karjalainen. Sunnuntain päätösottelussa Suomi kohtaa Ruotsin kello 16.45 Suomen aikaa.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: