SaiPa teki kovan hankinnan: Pietarin SKA:n luottosentteri palaa Lappeenrantaan - Jääkiekko - Satakunnan Kansa

SaiPa teki kovan hankinnan: Pietarin SKA:n luottosentteri palaa Lappeenrantaan

Jarno Koskiranta palaa Lappeenrantaan.­

20.5. 17:28 | Päivitetty 20.5. 17:32

Jääkiekkoliigaan valmistautuva SaiPa on tehnyt kolmevuotisen sopimuksen keskushyökkääjä Jarno Koskirannan kanssa.

Koskirannan, 33, viisi viimeistä kautta ovat kuluneet itäliiga KHL:n suurseurassa Pietarin SKA:ssa. Hän pelasi muun muassa joukkueen ykkösketjussa supertähti Ilja Kovaltšukin kanssa.

SaiPa on Koskirannalle tuttu seura, sillä hän pelasi Lappeenrannassa jo 2009–2012. Sen jälkeen hän edusti kauden Tapparaa kunnes siirtyi seitsemäksi kaudeksi KHL:ään.

– Kolme vuotta SaiPassa oli itselleni erittäin mieleenpainuvaa aikaa. Siitä on erittäin hyvät muistot. Lappeenranta on ollut tukikohta perheelleni. Tapasin vaimoni täällä ja myös parhaat kaverini asuvat nykyään Lappeenrannassa, Koskiranta kommentoi tiedotteessa paluutaan.

KHL:ssä keskushyökkääjä pelasi kaksi kautta Sibir Novosibirskissä, viisi kautta Pietarin SKA:ssa ja voitti SKA:ssa mestaruuden 2017.

– Päällimmäinen kohokohta oli tietysti KHL:n mestaruus vuodelta 2017. Tietysti jäi käteen se, että sai pelata monien uskomattomien pelaajien kanssa. Meillä oli pari vuotta aikamoinen tähtijoukkue, ja siinä näki mistä venäläinen taito on tehty, Koskiranta muisteli.

Koskiranta pelasi MM-kilpailuissa 2013 ja 2016. Viimeksi mainituissa Suomi sijoittui toiseksi. Lisäksi keskushyökkääjä pelasi olympialaisissa 2018.

Liigassa jumboksi jäänyt Sport on puolestaan hankkinut toiseksi maalivahdikseen Rasmus Reijolan. Hän siirtyy Vaasaan HPK:sta.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?