Rajala näki pulunsilmällä kärkkyvän Kakon - Jääkiekko - Satakunnan Kansa

Syöttöpisteitä rohmunnut Rajala näki läpiajoa kärkkyneen Kakon ”pulunsilmällä”

Toni Rajala (keskellä takana) sai toisen syöttöpisteensä Arttu Ilomäen ylivoimamaaliin.

10.5.2019 20:15

Suomi–Kanada-ottelun komein osuma nähtiin heti avauserässä, kun kiekko pomppi flipperin lailla Arttu Ilomäen ja Toni Rajalan kautta Kaapo Kakolle, joka karkasi tekemään unohtumattoman läpiajomaalin.

Rajalan pelisilmä hakee vertaistaan, sillä pieni väkkärä antoi omalla sinisellä selkä kohti Kanadan maalia jalkojensa välistä millimetrin tarkan syötön Kakolle vauhtiin.

– Näin pulunsilmällä, että Kaapo kärkkyi siellä nuorena poikana läpiajoa. Sain hyvin ohjattua kiekon hänelle ja hienosti nuori mies laittoi kiekon viileästi sisään, Rajala myhäili.

Rajala oli vahvasti rakentamassa myös Leijonien 2–1-voittomaalia. Hän näki kentän ainoana pelaajana ilmassa leijuneen kiekon ja pääsi yrittämään maalin kulmalta Matt Murrayn ohittamista. Laukaus osui patjaan, mutta Ilomäki siivosi irtokiekon verkkoon.

– Vanhalla pesäpallotaustalla katsoin, että syöttö tulee yläilmoista. Kiekko putosi hyvin jäähän ja pääsin siitä lakaisemaan. Taisi olla jo aika lähellä, ettei se mennyt sisään. Sain rauhassa katsella kiekkoa.

Ennakkoarviot eivät antaneet Leijonille paljon mahdollisuuksia Kanadan kaatamiseen. Kopin sisällä uskoa kuitenkin riitti.

– Tiesimme jo viime viikon Venäjä- ja Tshekki-pelien jälkeen, että pystymme haastamaan tällä joukkueella kenet tahansa, kunhan kaikki laittavat itsestään kaiken likoon ja teemme yhdessä hommia.

Rajala muistutti, ettei voitosta nauttimiseen saa tuudittautua liian pitkäksi aikaa. Jo lauantaina Suomi kohtaa Slovakian iltapelissä kello 21.15.

– Näin iso voitto antaa joukkueelle uskoa. Muutama minuutti voidaan nauttia, mutta huomenna taas jatketaan. Maiskutellaan tätä vähän ja siirretään sitten fokus huomiselle.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: