Kolme pointtia Kanada-ottelusta - Jääkiekko - Satakunnan Kansa

Jalonen teki maalivahtivalintansa – lue kolme pointtia Kanada-otteluun

Jukka Jalosen maalivahtivalinnalla saattaa olla tänään tavallista suurempi merkitys lopputulokseen.

10.5.2019 10:09 | Päivitetty 10.5.2019 11:26

Suomi ja Kanada kohtaavat jääkiekon MM-kisat Kosicessa avaavassa ottelussa tänään kello 17.15.

Seuraa ainakin näitä asioita päivän ottelussa:

1) Kanadan tähdet vs. Leijonien massa

Vaahteralehtipaitojen riveissä pelaa pelkkiä NHL-miehiä. Eikä laadussakaan ole valittamista. Siitä pitävät John Tavaresin loukkaantumisesta huolimatta huolen muun muassa sellaiset nimet kuin Mark Stone, Jonathan Marchessault, Anthony Mantha, Kyle Turris, Dylan Strome, Sean Couturier ja Matt Murray.

Suomi ei juhli tähtipelaajilla, mutta neljän viikon yhteinen leiritys ja onnistumisen tunteet kisoihin valmistautuvissa otteluissa voivat antaa Leijonille buustia yllätyksen järjestelemiseen.

2) Maalivahtipeli

Molemmat päävalmentajat pitivät korttinsa piilossa mahdollisimman pitkään. Leijonien maalilla aloittaa Kevin Lankinen. Veini Vehviläinen on luukkuvahtina. Kanadan maalilla torjuu todennäköisesti Matt Murray.

Lankisen puolesta puhuivat kokemus Pohjois-Amerikasta ja Vehviläistä puolsivat vahvat otteet Liigassa sekä aiemmissa maaotteluissa.

Maalivahtipelin onnistuminen on avainasemassa kovan hyökkäysarsenaalin omaavaa Kanadaa vastaan.

3) Valmistautuminen

Leijonien runko on ollut kasassa jo kuukauden. Joukkue on ”leikkinyt hippaa” Vierumäellä pitkät tovit ja hionut yhteishenkeä sekä pelikuvioita takaraivoon.

Kanada tulee MM-avausotteluun pystymetsästä. Kuinka hyvin NHL-tähdet pääsevät toistensa liikkeistä jyvälle viiden yhteisharjoituksen jälkeen? Ainakin ensimmäinen harjoituspeli Itävaltaa vastaan antoi viitteitä siitä, ettei pelisysteemi tule vielä selkärangasta ja oman pään pelaamisessa on sekavuutta.

Arvio: Kanada voittaa, mutta ei helposti. Viimeinen osuma tulee tyhjiin ja ottelu päättyy Leijonien 2–4-tappioon.

Televisio: MTV3 ja maksullinen C More näyttävät suorana kello 17.15 alkavan ottelun.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos