Ässät kohtaa HPK:n - Jääkiekko - Satakunnan Kansa

Ässät taisteli kolme pistettä kovan väännön jälkeen– kapteeni iski kahdesti

Ässät pääsi tuulettamaan voittoa HPK:n kustannuksella.

5.10.2019 13:55 | Päivitetty 5.10.2019 20:24

1. erä: (2–1)

Pelin ensimmäinen tilastomerkintä tuli HPK:n Erkka Seppälälle, joka sai 2+2 minuuttia korkeasta mailasta. Hänen mailansa osui Peter Tiivolaa kasvoihin. Ässät pyöritti ensimmäisen minuutin hyökkäysalueella, mutta viimeistely ei onnistunut. Toinenkin minuutti meni hyökkäyspäässä, mutta laukausten laatu ei ollut riittävää.

Ylivoimamaalia Ässät ei tehnyt tilastoihinsa tälläkään kertaa. Kiekko päätyi kuitenkin HPK:n maaliin viisi sekuntia ylivoiman päätyttymisen jälkeen. Maalin laukoi Tyson Spink, joka onnistui hyvältä laukaisusektorilta. Syöttäjänä luonnollisesti veli Tylor. (Maalintekijäksi korjattiin jälkikäteen Edwin Hedberg. Kiekko pomppasi hänen jalastaan maaliin).

Teemu Vuorisalo otti Ässien illan ensimmäisen jäähyn noin kahdeksan minuutin pelaamisen jälkeen. HPK ei saanut ylivoimallaan mitään aikaiseksi.

Ässät iski illan toisensa, kun nelosketju onnistui. Joona Voutilaisen pudottaman kiekon laittoi verkkoon maalin edestä kapteeni Niklas Appelgren. Osuma riitti Voutilaiselle, joka vaihdettiin tilanteen jälkeen Rasmus Reijolaan. Torjuntoja Voutilaiselle kertyi kuusi.

Aleksi Varttinen otti huitomisesta kaksiminuuttisen, ja HPK iski ylivoimallaan nopean kavennuksen. Kiekon laukoi maaliin Valtteri Puustinen. Daniil Tarasovilla oli ennen tilannetta ainoastaan yksi torjunta tilillään.

Ässät otti illan kolmannen kaksiminuuttisensa, kun Markus Niemeläinen joutui istumaan jäähyboksiin. HPK loi pakkopelillään muutaman loistavan paikan. Tarasov sai torjuttua ne vaivoin, ja onnikin oli Ässien puolella.

Avauserän torjunnat: Tarasov 7, Voutilainen 6 ja Reijola 1.

2. erä: (1–1)

Toisen erän kolmannella minuutilla HPK sai loistavan tasoitusmahdollisuuden, mutta Tarasov venytti komean torjunnan. HPK sai viiden minuutin kohdalla kaksi hyvää mahdollisuutta, mutta Tarasov sai vaivoin torjuttua ne molemmat. Hallinta oli kuitenkin vahvasti vierasjoukkueella.

Niklas Appelgren sai kevyehkön kakkosen, kun pelin puoliväli oli juuri ylitetty. HPK laukoi ylivoimallaan kiekon ensin tolppaan, ja sen jälkeen paine vain jatkui. Se tuotti tasoituksen, jonka laukoi hyvällä rannevedolla toisen maalinsa tehnyt Puustinen.

HPK otti jäähyn, kun toista erää oli takana noin 13 minuuttia. Ässät toisti avauserän temppunsa, eikä tehnyt ylivoimamaalia, mutta latoi kiekon verkkoon heti sen päättymisen jälkeen. Kiekon laukoi sisään maalin edestä Roni Hirvonen.

HPK sai 2-1-hyökkäyksen noin kolme minuuttia ennen erän loppua. Tarasov torjui rannevedon haltuunsa, eikä antanut jatkokiekkoa runnottavaksi eteensä.

Ässillä oli hyvä pyöritys erän viimeisellä minuutilla, mutta aivan toivottuun tulokseen se ei johtanut.

3. erä: (2–1)

Päätöserä alkoi Ässien hallinnalla. Joukkue sai ensimmäisen kolmen minuutin aikana pari hyvää maalipaikkaa, joista paras tuli Hirvoselle. Reijola kuitenkin torjui laukauksen.

HPK sai tämän jälkeen paineen Ässien päätyyn muutamaksi minuutiksi. Joukkue piti kiekkoa, mutta aivan huippupaikoille asti ryhmä ei päässyt. Laukauksia tuli ykkössektorin ulkopuolelta, ja ne pysäytti Tarasov.

Kahdeksan minuutin kohdalla HPK sai huippupaikan, mutta viimeistely ei ollut parasta mahdollista. Maali oli jo edessä puolittain tyhjänä, mutta laukaus meni ohi maalin. Ässät sai tämän jälkeen pari mainiota tilannetta, joista parhain tuli Sami Lähteenmäelle.

Tämän jälkeen mentiin pidempi pätkä niin, ettei kummallakaan joukkueella ollut erityisen hyviä mahdollisuuksia lisämaaliin.

Rauhallisempi vaihe päättyi, kun Peter Tiivola kiskaisi kiekon komealla yksilösuorituksella verkkoon. Hän kiersi ensin maalin, ja laukoi sen jälkeen hieman yllättävästi kiekon reppuun.

HPK otti Reijolan pois maalilta, kun peliä oli jäljellä neljä minuuttia. Kavennus tuli vajaassa kahdessakymmenessä sekunnissa. Kiekko pelattiin maalin eteen, johon oli unohtunut Philippe Cornet. Hän viimeisteli Tarasovin jalkojen välistä.

HPK otti Reijolan uudelleen pois, kun pelaamatta oli kaksi ja puoli minuuttia. Nyt Ässät sai kiekon sen verran pois alueeltaan, että aloitus tuli keskialueelle. Reijola palasi hetkellisesti maalilleen, mutta hän lähti pois jälleen, kun pelaamatta oli puolitoista minuuttia.

HPK sai paineen Ässien päätyyn, mutta se päättyi lopulta Ässien hyökkäykseen ja onnekkaaseen osumaan tyhjään maaliin. Osuma pomppi sisään Valtteri Pihlajamäen kautta.

Maalit:

06.17 Edwin Hedberg (Tyson Spink, Tylor Spink) 1–0

12.14 Niklas Appelgren (Teemu Vuorisalo, Mikko Salmio) 2–0

14.13 Valtteri Puustinen (Elmeri Eronen, Cody Kunyk) 2–1 YV

30.46 Puustinen (Eronen, Kunyk) 2–2 YV

35.18 Roni Hirvonen (Lenni Killinen, Peter Tiivola) 3–2

54.23 Tiivola (Killinen, Aleksi Rekonen) 4–2

56.19 Philippe Cornet (Filip Krivosik, Puustinen) 4–3 TM

59.49 Valtteri Pihlajamäki (Appelgren, Tylor Spink) TM

Ässien kokoonpano:

1. kenttä:

Lenni Killinen–Peter Tiivola–Aleksi Rekonen

Markus Niemeläinen–Jakob Stenqvist

2. kenttä:

Tyson Spink–Tylor Spink–Edwin Hedberg

Simon Åkerström–Tommi Taimi

3. kenttä:

Sami Lähteenmäki–Otto Kivenmäki–Roni Hirvonen

Aleksi Varttinen–Teemu Vuorisalo

4. kenttä:

Mikko Salmio–Niklas Appelgren–Valtteri Pihlajamäki

Saku Salmela

Maalivahdit:

Daniil Tarasov (Sami Aittokallio)

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: