”Kaapo Kakko tekee postimerkkimaalin” - Jääkiekko - Satakunnan Kansa

Viimeksi Bratislavan välierässä nähtiin Granlundin ilmaveivi – Harri Pesonen veikkaa, että nytkin nähdään jotain erikoista: ”Kaapo tekee jonkun postimerkkimaalin”

Harri Pesosen huikea hyppy Ruotsi-ottelussa pimensi Henrik Lundqvistin näkyvyyden. Lauantaina maskimiehen temppuja tarvitaan taas.

Harri Pesosen hurja loikka pimensi Ruotsin maalivahdin Henrik Lundqvistin näkökentän Suomen 3–3-tasoitusmaalissa torstain ikimuistoisessa puolivälierässä Kosicessa.

25.5.2019 8:15

Bratislava

Torstai-iltana Harri Pesonen astui median eteen kenties rehvakkaammin kuin koskaan. Sveitsiläistynyt keskisuomalainen oli hetkeä aikaisemmin tehnyt Leijonien historian kenties komeimman maskin Ruotsin maalivahdin Henrik Lundqvistin eteen ja auttanut sillä ja kahdella maalisyötöllään Suomen sensaatiomaiseen 5–4-voittoon naapurin tähtisikermästä.

Perjantaina Pesonen asteli Bratislavan hallin käytävällä edelleen suupielet korvissa.

Taisit pelata Ruotsia vastaan turnauksen parhaan pelisi?

– Aika lailla se sitä oli, mutta olen kyllä aika tyytyväinen muutenkin otteisiin täällä. Olen pystynyt tasaisiin suorituksiin.

Pesonen oli nähnyt kuvan Suomen 3–3-tasoitusmaalista, jossa hän tekee upean maskin Lundqvistin eteen. Kuvassa Pesosen luistimet ovat melkein Lundqvistin naaman korkeudella.

– En edes tiennyt, että pystyn hyppäämään noin korkealle. Ajattelin, että hyppään niin ylös kuin pystyn, ettei Jani Hakanpään veto ainakaan osu osu jalkoihini, Pesonen selitti ihmepomppuaan.

Ajoitus on tärkeä

Pesonen sanoo, että nykyään hän on maskimiehen roolissa omassa elementissään.

– Viime vuodet olen pelannut siinä roolissa erikoistilanteissa. Minun hommani on olla maskissa, kun kiekko on viivassa tai pelintekijällä. Parhaat vahvuuteni ovat pelattaessa lähellä maalia.

Viimeiset viisi kautta Pesonen on pelannut Sveitsissä, neljä Lausannessa ja viimeisen Langnaussa SCL Tigers -joukkueessa. Tulosta on tullut joka kausi sen verran hyvin, että tilipussi on kunnossa. Kaudet 2012–2014 Harri Pesonen pelasi Pohjois-Amerikassa ja saavutti joka pojan unelmalla pelaamalla neljä NHL-ottelua New Jersey Devilsissä.

Mennään takaisin maskipelaamiseen. Sen merkitys kasvaa entisestään, kun Leijonat kohtaa lauantain välierässä Venäjän. Itänaapurin maalia vahtiva Andrei Vasilevski on omalla tontillaan maailman parhaita. Ilman maskia hänen taakseen on vaikea saada kiekkoa.

–  Ajoitus on tärkeintä maskin tekemisessä. Sinne on helppo mennä vaan seisomaan normaalipelissä, mutta tiukassa pelissä sinne on paha päästä, kun siellä on iso pakki edessä. Pitää löytää muita keinoja, kiertää vastustajaa ja saada hänet liikkeelle.

– Jotain liikkuvaa maalivahdin eteen täytyy saada tai sitten ohjauksia. Tämän päivän maalivahdit ovat kautta linjan niin hyviä, että he ottavat kiekon kiinni, jos sen vaan näkevät.

Tehoketjussa

Perjantaina Harri Pesonen otti tuntumaa Bratislavan areenan jäähän. Suomi ja Venäjä kohtaavat välierässä Bratislavassa kello 16.15.

Pesonen pelaa Leijonien parasta tulosta tekevässä ketjussa. Keskushyökkääjä Sakari Manninen on kerännyt tehot 2+8=10 turnauksessa ja oli ilmiliekeissä Ruotsia vastaan (1+3). Ketjun toisella laidalla viilettää nuori sensaatio Kaapo Kakko.

– Meillä on homma toiminut hyvin. Mannisen vahvuus on liike. Hän on hyvä luistelemaan, pystyy vaihtamaan suuntaa nopeasti, syöttämään liikkeestä ja tarvittaessa myös hidastamaan peliä.

Kakko teki neljässä pelissä kuusi maalia, mutta on sen jälkeen pelannut maaleitta. Miten Kakko löytäisi taas maalivainunsa?

– Hän on päässyt kuitenkin koko ajan paikoille, etten olisi huolissani. Uskon, että seuraavassa pelissä taas helähtää.

Kahdeksan vuotta sitten Suomi ja Venäjä olivat myös vastakkain MM-välierässä. Silloin peli ratkesi Mikael Granlundin ällistyttävään ilmaveiviin. Mitä pitäisi tapahtua, että Leijonat löisi lauantaina Venäjän?

– Ehkä Kaapo tekee jonkun postimerkkimaalin...

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut