Jukka Jalonen: Jos Leijonat voittaa, Venäjän supertähdet näyttävät aaseilta - Jääkiekko - Satakunnan Kansa

Jukka Jaloselta taas kovaa tekstiä - nyt kohteena Venäjän supertähdet: ”Näyttävät aaseilta”

Asetelmat Leijonien välierässä ovat hyvin samankaltaiset kuin Ruotsi-ottelussa - tosin jälleen himpun epäedullisemmat Leijonille.

Jukka Jalosen täytyy valmistaa joukkonsa toiseen huippukovaan peliin.

25.5.2019 12:59

Bratislava

Suomi pelaa MM-kisojen välierässä Venäjää vastaan voitettuaan puolivälierässä ylivoimaisen ennakkosuosikin Ruotsin jatkoajalla 5-4.

Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen sanoi ennen Ruotsi-ottelua, että länsinaapuri pelkää häviämistä ja ettei joukkueessa ole kaikki hyvin. Jalonen jatkoi samalla linjalla perjantaina Venäjä-ottelun alla.

– Heillä on ihan sama juttu kuin Ruotsilla, eli kyllä heitäkin vähän pelottaa, mikä on ihan ymmärrettävää. Jos he häviävät meille, he näyttävä ihan aaseilta Venäjällä. Heillä on NHL:n huippupelaajia, ja meillä ei ole käytännössä ketään. Kaikesta tietää, että heillä on pelko ”persiissä”, ja totta kai me pyrimme iskemään siihen, Jalonen sanoi Bratislavassa.

Jalosen mukaan Venäjä on parempi joukkue kuin Ruotsi. Venäjän puolustajat keskittyvät enemmän puolustamiseen ja ovat kovia kaksinkamppailuissa.

– Tulee raaka peli.

Hyökkäysketjut Venäjällä ovat täyttä taitoa. Leijonat pyrkii tekemään venäläisten olon tukalaksi, kun peliväline on vastustajalla.

– Mitään nautintoa, rallattelua, heidän pelaamisensa ei ole huomenna. On siinä etunsakin, että pelaa vähän tuntemattomalla ryhmällä, Jalonen sanoi itsevarmasti.

Leijonat matkusti Kosicesta Bratislavaan perjantaina. Aamulla yhdeksältä alkanut junamatka kesti noin viisi tuntia. Yöunet jäivät lyhyiksi, mutta Jalonen vakuutti, että Suomi pystyy pelaamaan toisen perättäisen kovan pelin.

– Täysillä vedetään. Koko ajan on ollut kova isku päällä.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut