Marko ”Mörkö” Anttila pyrkii Venäjän tähtien ihon alle - Jääkiekko - Satakunnan Kansa

Marko ”Mörkö” Anttila pyrkii Venäjän tähtien ihon alle: ”Se kuuluu vähän mun rooliini” – Venäjän valmentaja kuvaa Anttilan tyyliä erikoisella tavalla

Marko Anttila (12) runnoi Suomen 4–4-tasoituksen Ruotsin verkkoon puolivälierässä.

25.5.2019 13:17

Bratislava

Jääkiekon MM-kisojen Suomi–Venäjä välierässä lauantaina on monta kiinnostavaa taisteluparia.

Yksi niistä on joukkueiden isojen miesten kohtaaminen.

Leijonien kapteeni Marko ”Mörkö” Anttila on 203 senttiä pitkä ja painaa 104 kiloa. Hän pyrkii taklauksillaan ja psyykkauksellaan horjuttamaan venäläistähtien tasapainoa.

– Se kuuluu vähän mun rooliini, mutta täytyy tehdä se fiksusti. Minkäänlaisiin tyhmyyksiä ei ole varaa, Anttila sanoo.

Venäjän ”mörkö” on puolustaja Nikita Zadorov, 196-senttinen ja 104-kiloinen järkäle.

Anttila pyrkii kaikin sallituin keinoin Venäjän taiturien ihon alle, saamaan heidän pelinsä pois raiteiltaan. Zadorov yrittää tehdä saman suomalaisille.

Onko jopa jättiläisten yhteenoton uhka olemassa? Laittaako Venäjän päävalmentaja Ilja Vorobjev Zadorovin Anttilan kimppuun?

– Tiedämme kyllä, kuinka Anttilalla on tapana raahustaa maalille, mutta ei ole syytä laittaa Zadorovia häntä vastaan, Vorobjev kiistää.

Joku voisi pitää Vorobjevin tapaa kuvata Anttilan liikkumista ”raahustaa”-sanalla epäkunnioittavana, mutta ehkä se on vain venäläistä huumoria?

– Suomalaiset osaavat hyvin ängetä maalille ja maskiin. Heitä ei ole syytä aliarvioida. Meidän täytyy valmistautua erittäin huolellisesti, Vorobjev lisää.

Anttilan mielestä on ”mukava päästä vääntämään Venäjää vastaan”.

– Olemme kohdanneet aika monta kertaa tällä kaudella. Tiedämme, mitä tulee vastaan ja missä asioissa meidän tulee olla hyviä.

Nikita Zadorov on 196-senttinen ja 104-kiloinen venäläisjärkäle.

MM-kisojen alla Leijonat kaatoi Venäjän NHL-tähdet 3–1 Tshekin EHT-turnauksessa Brnossa, joten Suomella on tietoa, kuinka Venäjä pysäytetään.

– Tulossa on varmaan samantyylinen peli kuin välierä Ruotsia vastaan. Venäjä on pelannut turnauksessa hyvin, heillä ei ole paljon ongelmia ollut. Varmasti heillä on itseluottamus kunnossa.

– Meidän pitää olla alussa hereillä, että pääsemme pelin päälle ja saadaan kiekkoa niiden päätyyn, Anttila suunnittelee.

Suomi–Venäjä välierä alkaa kello 16.15 Suomen aikaa.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut