LuKissa pelätään paikallisen juniorikiekkoilun puolesta: "Meillä on todella iso pelko, että jääkiekkopuoli loppuu Luvialla kokonaan" - Jääkiekko - Satakunnan Kansa

LuKissa pelätään paikallisen juniorikiekkoilun puolesta: "Meillä on todella iso pelko, että jääkiekkopuoli loppuu Luvialla kokonaan"

Luvian Kiekko kaipaisi lisää lapsia juniorikiekon pariin, muutoin toiminta on uhattuna. Pienimpien harjoituksessa etenkin poliisi ja rosvo -leikki innosti, vaikkakin välillä joutuikin poliisi-valmentaja Mikko Järvenpään kantamana vankilaan maalikehikoiden sisään.

27.3.2019 19:40

Luvia

Luvian Kiekko on tullut tunnetuksi enimmäkseen ringettejoukkueistaan.

Seurassa pelataan kuitenkin myös jääkiekkoa junioritasolla. Sitä on tehty vuodesta 1982 asti.

Nyt on kuitenkin vaara, että jääkiekkotoiminta loppuu seurassa kokonaan syksyllä. Harrastajamäärät ovat pudonneet tasaisesti vuosien aikana.

Tällä hetkellä LuKissa pelaa 32 juniorijääkiekkoilijaa. Tilanne muuttuu radikaalisti toukokuussa, kun kausi päättyy.

LuKin pelaajat ovat mukana Ässien järjestämässä Patajunnuliigassa. Luvialla pystytään tarjoamaan kiekkoharrastusta lapsille siihen asti, kun he saavat olla mukana Patajunnuliigan peleissä. Tällä hetkellä vanhimmat liigassa mukana olevat pelaajat ovat vuonna 2010 syntyneet lapset.

LuKin kohdalla peräti 16 pelaajaa kasvaa ensi kaudeksi ulos Patajunnuliigasta. Se vähentää seuran jääkiekkoilevien juniorien määrän puoleen.

– Meillä on todella iso pelko, että jääkiekkopuoli loppuu Luvialla kokonaan, jos emme saa lisää junioripelaajia mukaan toimintaamme. Ryhmään jää syksyllä vain 16 pelaajaa, joka on määränä todella pieni, 5–6-vuotiaiden lasten valmentaja/ohjaaja Mikko Järvenpää kertoo.

– On siinä rajalla, pystymmekö jatkamaan toimintaa täysipainoisesti vain 16 pelaajan kanssa. Vaikeaa se ainakin on.

Temppuradalla piti harjoitella kyykistymistä ja liukua maalien päälle asetettujen mailojen ali, mutta osa selvitti tehtävän pystypäin voimalla Veli-Matti Koiviston estelyistä huolimatta.

Luvialla toivotaan, että pieniä kiekkoharrastajia löytyisi lisää. Pelaamaan saa lähteä koska tahansa, eikä mukana tarvitse olla kuin luistimet ja ristikolla varustettu kypärä.

– Moni saattaa ajatella, että välimatka Luvialle on esimerkiksi Porista liian pitkä, mutta se on nopea pätkä autolla ajettavaksi, Järvenpää sanoo.

– Valtava etu meillä on moneen muuhun seuraan verrattuna siinä, että harjoitukset ovat aina samaan aikaan. Syyskuun alusta huhtikuun loppuun asti pääsemme valittuina arkipäivinä jäälle kello 17–19.

Yksi Luvialle ajavista vanhemmista on Ulvilassa asuva Veli-Matti Koivisto. Hänelle välimatka ei ole ollut missään vaiheessa iso ongelma.

– Itse en näe sitä minkäänlaisena vaivana, koska olemme jäähallin pihassa noin 25 minuutissa. Meidän perheelle on tärkeää, että harjoitukset ovat arkipäivisin tiettyyn aikaan. Viikonloppuisin voidaan keskittyä yhdessäoloon perheenä, Koivisto miettii.

– Lisäksi valmennuspuoli on LuKissa ollut hyvää. Kyllä se olisi iso isku meidän perheelle, jos täällä ei kiekkohommia pystytä ensi kaudella jatkamaan.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut