Jukka Jalonen raivona MM-kisojen skandaalista: ”Katastrofi, täysi vitsi, ei jumalauta! Kurinpito paskoi housuihinsa” - Jääkiekko - Satakunnan Kansa

Jukka Jalonen raivostui täysin poikkeuksellisella tavalla – USA:n NHL-tähti selvisi ilman pelikieltoa: ”Katastrofi, täysi vitsi! Kurinpito laski housuihinsa”

Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen raivostui IIHF:n päätöksestä. Kirosanoista ei ollut tulla loppua, kun Jalonen kevensi mieltään.

14.5.2019 23:20

Kosice

USA:n hyökkääjä Clayton Keller kamppasi takaapäin Suomen Juhani Tyrväisen maanantain ottelun jatkoajalla juuri ennen USA:n voittomaalia. Keller pääsi tempustaan ilman rangaistusta.

Kansainvälisen jääkiekkoliiton IIHF:n kuripitoryhmä käsitteli tapausta tiistaina.

– Keller sai vahvan varoituksen. Jos sama mies vielä syyllistyy näissä kisoissa johonkin, hän saa vähintään kahden ottelun pelikiellon, IIHF:n varapuheenjohtaja Kalervo Kummola kertoi.

Ottelun päätuomarit Jan Hribik (Tshekki) ja Jevgeni Romasko (Venäjä) olivat katsoneet Kellerin jalkapyyhkäisyn videolta.

– Tuomarit totesivat videon nähtyään, että rike oli aivan selvä. Kurinpitoryhmän johtaja ja erotuomarijohtaja olivat sitä mieltä, että Kellerin olisi kuulunut saada viiden minuutin jäähy, Kummola kertoi.

Jalonen täysin raivona

Suomen päävalmentaja Jukka Jalonen kuuli tiistaina illalla kurinpitoryhmän nahkapäätöksestä. Jalonen oli aivan raivona.

– Katastrofi, täysi vitsi! Tämä siis tarkoittaa sitä, että jäällä saa potkia ja saa vain varoituksen. Ihan käsittämätön päätös! Kun on NHL-pelaaja niin saa potkaista. Ei mene oikeustajuntaani, Jalonen latasi lukuisten kirosanojen ryydittämänä.

Jalonen korosti, ettei käy kuumana tappion takia.

– Ei nyt ole kyse siitä, hävisimmekö vai voitimmeko. Kyse on pelaajien turvallisuudesta ja erotuomarien ja kurinpidon moraalista. Ensin erotuomarit laskivat housuihinsa ja nyt kurinpitoryhmä laski housuihinsa, Jalonen sanoi.

Jalonen muistutti, että ennen MM-kisojen alkua oli puhuttu aivan toista kuin miten Kellerin sikailuun nyt suhtauduttiin.

– Keller sai varoituksen, kun Tyrväinen ei loukkaantunut. Ennen turnauksen alkua kerrottiin, että rangaistuksia määrättäessä sillä ei ole mitään väliä, loukkaantuuko pelaaja vai ei, teko ratkaisee. Nyt kurinpitoryhmä käänsi takkinsa NHL-pelaajan edessä, Jalonen totesi.

IIHF ei kerro

Jalosen arvostus kisojen kurinpitoa kohtaan oli myöhään tiistai-iltana nollassa.

– Kurinpito olisi voinut nyt linjata, että jäällä ei saa potkia. Mutta ei. He eivät kunnioita pelaajia ja pelaajien turvallisuutta, Jalonen sanoi.

IIHF ei ole tiedottanut mitään Kellerin tapauksesta. Iltalehden tietojen mukaan IIHF kertoo asiasta vain jos joku median edustaja sitä erikseen kysyy.

– Yrittävät päästä kuin koira veräjästä, Jalonen murahti.

Asiantuntija Jussi Tapola arvioi Leijonien MM-alun:

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: