Otteluennakko suoraan Kosicesta - Jääkiekko - Satakunnan Kansa

MM-kisaennakko suoraan Kosicesta: Tuhoaako Venäjä itse itsensä, auttaako supertähden loukkaantuminen Leijonia kuumassa Kanada-ottelussa?

Suomi kohtaa tänään MM-kisojen avausottelussa Kanadan.

10.5.2019 12:57

Leijonat lähtee kisa-avaukseen altavastaajana, mutta mielenkiintoa mittelöön tuo Kanadan kokema takaisku torstaina.

Päävalmentaja Alain Vigneault joutui rukkaamaan kuvionsa uusiksi, kun supertähti John Tavares loukkaantui ja lähti kotimatkalle.

Satakunnan KansanJuha Luotolan kanssa suoraan Kosicesta peliä ennakoiva Iltalehden Pekka Jalonen näkee, että Suomi saattaa hyötyä tilanteesta.

– Totta kai se helpottaa, koska Tavares on niin hyvä pelaaja. Ei se voimasuhteita kauheasti muuta, mutta totta kai se helpottaa Leijonien tilannetta. Hänellä olisi ollut iso rooli. Hän olisi ollut kapteeni ja johtaja, Jalonen muistuttaa.

Jääkiekon suurmaat ovat haalineet Slovakiaan toinen toistaan kovempia nippuja. Suomi ei materiaalivertailussa pärjää, mutta pelkät nimilistat eivät ole ennenkään MM-menestystä ratkaisseet.

Jalonen nostaa esimerkiksi Venäjän, jolla on riveissään muun muassa Jevgeni Malkin, Aleksandr Ovetshkin, Nikita Kutsherov ja Ilja Kovaltshuk.

– Yksi kysymysmerkki on, että miten Venäjän valmentaja (Ilja Vorobiev) saa nämä supertähdet pelaamaan joukkueelle ja pitämään heidät tyytyväisenä. He ovat kaikki tottuneet pelaamaan yli 20 minuuttia ja kaikki ylivoimat.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: