Fanireppari jääkiekon MM-kisoista - Jääkiekko - Satakunnan Kansa

MM-kisafanien uudesta suosikista ei ole kahta sanaa: ”Kaapo Kakko on ihan ehdoton!”

Slovakian kiekkokarnevaalit ovat houkutelleet Suomesta läjäpäin kannattajia kannustamaan Leijonia kohti MM-mitalia.

Juhani Rannikko Järvenpäästä toi mukanaan USA-otteluun ison valokuvan Kaapo Kakosta.

15.5.2019 15:33

Yksi jääkiekon MM-kisojen hienouksista ja tunnusmerkeistä on yhteisöllisyys, joka kumpuaa kaikista kisavieraista.

Ei ole väliä, oletko pankinjohtaja tai työtön. MM-kisoissa massa sulautuu yhdeksi ja pahviset Skoda-kypärät istuvat jokaiseen päähän yhtä kivuttomasti.

Ei ole helppo löytää kisaturistia, joka ei tunnusta väriä. Mielikuvituksessa vain taivas on rajana, kun fanit suunnittelevat kevään karkeloihin asusteita, joilla erottua joukosta.

Tarja Hoffrénin leijonareppu kerää ihailevia katseita. Hän säilyttää persoonallisessa repussaan lompakkoa ja puhelinta. Hoffrén askarteli repun Slovakian kisoihin yhdessä tyttärensä kanssa. Myös leijonakorvakorut kuuluvat asusteeseen.

Samaan aikaan samoissa ravintoloissa suomalaisten sarvipäiden kanssa istuvat eri maiden pelaajat. NHL-tähdet on helpoin tunnistaa, mutta hekin saavat syödä ruokansa usein yllättävän rauhassa fanien keskellä.

Etenkin pohjoisamerikkalaiset kiekkotähdet ovat tunnettuja siitä, etteivät he vierasta fanien suosimia paikkoja. Multimiljonäärit seuraavat sivusta, kun Suomi-fanit tanssivat letkassa ja laulavat Kaapo Kakon nimeä.

Minna Kaartinen, Jaana Himberg, Salla Paldanius ja Lenita Tenhola lähtivät katsomaan kaupunkia sillä aikaa, kun miehet jäivät puimaan Leijonien suorituksia baarin puolelle.

Suomesta on ollut satoja, ehkä jopa tuhansia faneja Kosicessa jo kisojen alkuvaiheessa. Yksi selkeä houkutin on Slovakian edullisuus. Tuopin olutta saa vanhankaupungin ytimestä kahdella eurolla ja hampurilaisaterian vitosella.

Harvinaisempaa on silti törmätä neljän naisen ryhmään, joka kantaa päällään Leijonien pelipaitoja.

– Ei me sentään keskenämme olla. Miehet ovat tuolla baarissa, naiset viittovat naureskellen.

Minna Kaartinen, Jaana Himberg, Salla Paldanius ja Lenita Tenhola tunnustautuvat kiekkofaneiksi, joiden pojat ovat pelanneet lätkää.

– Nyt he ovat jo aikuisia, mutta me kannatamme yhä jääkiekkoa ja teemme tällaisia pelireissuja.

Suomalaisnaisten yhteneväinen ja näyttävä pukeutuminen herätti huomiota Slovakia-ottelussa.

Naiset kävivät puolisoineen Steel Arenassa katsomassa Leijonien ottelut Kanadaa ja Yhdysvaltoja vastaan. Myös Iso-Britannian ja Saksan kohtaamisen he näkivät lehtereiltä.

Slovakia–Suomi-ottelun liput olivat liian kalliita.

– Yritimme saada siihenkin peliin lippuja, mutta pari sataa euroa lipusta oli vähän liikaa budjetille. Päätimme katsoa sen pelin kisatorilla, vantaalaisnaiset kertovat.

Ottelulipuista he maksoivat 100–170 euroa. Kanada-pelin liput joutui ostamaan mustapörssin katukaupasta, muut virallista reittiä pitkin.

– Lipunmyynti meni samantien jumiin, kun pääsimme sivuille. Liput ovat käyneet ilmeisen hyvin kaupaksi.

Leijonien peleissä riittää tunnelmaa. Siitä huolen pitävät useat sadat Kosiceen matkustaneet kisaturistit.

Ja niinhän ne tosiaan ovat. Slovakian pelit ovat luonnollisesti loppuunmyytyjä, mutta niin ovat olleet monet muutkin. Kisajärjestäjät kertoivat maanantaina, että ensimmäisen viikonvaihteen pelejä seurasi kolmen päivän aikana paikan päällä Kosicessa ja Bratislavassa komeasti yhteensä 118 219 katsojaa.

Suomen peleissä on ollut aina halli lähes viimeistä paikkaa myöten täynnä ja tunnelma sen mukainen.

Naisten suosikkipelaajasta ei ole epäselvyyttä, vaikka yksi heistä heittääkin yllättäen Jere Sallisen nimen ilmoille.

– Kaapo Kakko on ihan ehdoton! Taitava ja upea pelaaja, muut huutavat kuorossa.

Kokenut kisakävijä Tero Kukkola Kouvolasta oli saanut päähänsä vaimon kutoman possupipon. Fanit ympäri maailmaa haluavat ottaa kaverikuvia Kukkolan kanssa pipon takia.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos