Päävalmentaja Selin harmitteli Ässien hengettömyyttä - Jääkiekko - Satakunnan Kansa

Päävalmentaja Selin harmitteli Ässien hengettömyyttä: ”Kesy esitys, tunne oli kateissa... Toivotaan, että Tapparan pelaajien pitää edes käydä suihkussa”

Tappara hallitsi ottelua alusta alkaen. Maalijuhlat alkoivat tästä. Patrik Virran heittämä kiekko meni Daniil Tarasovin luistimesta sisään.

18.9.2019 21:40 | Päivitetty 18.9.2019 22:03

Ässien päävalmentaja Ari-Pekka Selin ei yrittänyt vääntää mullasta konvehtia pelin jälkeisessä lehdistötilaisuudessa. Hän tunnusti rehellisesti, että Ässien tunne oli kateissa ja Tappara ansaitsi 5–0-voittonsa.

– Kesy esitys meiltä. Toivottavasti Tapparan pelaajien pitää edes käydä suihkussa, Selin tuhahti.

Kesy on hyvä sana kuvaamaan Ässien keskiviikkoista iltapuhdetta. Tappara oli koko ajan potkun pari edellä, eikä Ässät päässyt missään vaiheessa edes iholle.

Ainoa pienen pieni mahdollisuus kiriin tuli toisessa erässä, kun Miro Mäkinen ja Edwin Hedberg karkasivat ylivoimahyökkäykseen yhtä Tappara-puolustajaa vastaan. Mäkinen laukoi ohi ja saman minuutin sisällä Tapparan Jere Karjalainen kävi kuittaamassa 0–3-osuman läpiajosta.

Peli olisi voinut saada toisenlaisen käsikirjoituksen, jos 0–3-maalin sijaan Ässät olisi kaventanut pelin 1–2:een. Jos ja jos...

– Se oli kulminaatiopiste tälle pelille, Tapparan päävalmentaja Jukka Rautakorpi myönsi.

– 0–3-maali oli niitti, Selin komppasi.

Rautakorpi kiitteli suojattejaan hyvästä valmistautumisesta ja terävästä sisääntulosta peliin. Selin ei pystynyt taputtelemaan pelaajiensa selkämyksiä samasta aiheesta.

– Pelasimme huonosti läpi ottelun. Ei vaan voi ryntäillä, mihin sattuu. Tunne oli tänään kateissa, Selin manasi.

Yksi rumat lukemat selittävä tekijä oli Tapparan kovuus. Ässät ei päässyt parhaalle maalintekosektorille tiiviin tamperelaismassan välistä. Toisaalta myös viimeistelyterävyydessä oli hurja ero.

– Tappara ei antanut meille happea. Olimme aivan eri kategoriassa syöttöjen ja laukaisujen laadussa. Tappara esitti erinomaista jääkiekkoa, Selin tunnusti.

Ässäluotsi antoi ymmärtää, että kahdessa viime pelissä kokoonpanosta puuttunut Otto Kivenmäki pelaa lauantaina kotipelissä Ilvestä vastaan. Sen sijaan pelipäivän aamujäiltä pikkuvamman saattelemana pois lähteneen Sami Lähteenmäen mahdollisesta pelikunnosta lauantaina hän ei uskaltanut vielä antaa arvioita.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos