Henttonen debytoi patapaidassa – Ässien kovin maalintekijä sivussa - Jääkiekko - Satakunnan Kansa

Olli Vainion kauden ensimmäinen osuma katkaisi Ässien tappioputken – katso puolustajan jatkoaikapommi videolta

Ässät sai tuulettaa pitkästä aikaa voittoa.

22.11.2019 15:23 | Päivitetty 22.11.2019 21:10

Sport–Ässät 2–3 (1–0, 1–2, 0–0, 0–1) ja. Puolustaja Olli Vainion kauden ensimmäinen maali toi Ässille ensimmäisen voiton maaottelutauon jälkeen.

1. erä (1–0)

Jos ovat Ässien pelaajat saaneet tukkapöllyä niin päävalmentaja Ari-Pekka Seliniltä kuin omalta kotiyleisöltään, niin samaa voi sanoa Sportista.

Vaasalaisten päävalmentaja Ari-Pekka Pajuluoma haukkui omansa raikkain sanankääntein keskiviikon TPS-tappion jälkeen ja perjantaina Sportin kotiyleisö kehotti tifon avulla pelaajia ja valmentajia heräämään ja katsomaan peiliin.

Kehotus ilmeisesti toimi, sillä Sport iski nopean avausmaalin otteluun. Chris DeSousa teki ylivoimalla kauden viidennen maalinsa, kun Ässien Atte Mäkinen oli vajaa kaksi minuuttia aiemmin komennettu 2+10 minuutin jäähylle selästä taklaamisesta.

Ässien kokoonpano on kokenut kovia muutoksia sitten keskiviikon KooKoo-kotitappion. Sivuun ovat joutuneet joukkueen kovin maalintekijä Edwin Hedberg ja puolustaja Tommi Taimi sekä keskiviikkona loukkaantunut Tyson Spink.

Ässien nelosketjussa debytoi maaottelutauon aikana Mestiksestä hankittu Toni Henttonen.

Katso avauserän ainoa maali videolta:

2. erä (1–2)

Tylor Spink pääsi viidennellä minuutilla nokikkain Sport-vahti Niko Hovisen kanssa. Spink yritti kunnon Tulosruutu-maalia veivaamalla jalkojensa välistä kiekon kohti maalia, mutta Hovinen oli hyvin hereillä ja otti kiekon kiinni.

Pelaaminen oli molemmilla pirteämpää kuin avauserässä ja maalipaikkoja syntyi mukavasti molempiin kenttäpäätyihin. Daniil Tarasov pysäytti muun muassa Roope Talajan läpiajon.

Maalinteossa onnistui kuitenkin seuraavana jälleen kotijoukkue Sport. Turo Asplund onnistui ohittamaan tulisella laukauksellaan Tarasovin erän puolivälin krouvissa.

Katso Turo Asplundin 2–0-maali videolta:

Ässät sai erän loppupuoliskolle erittäin tärkeän kavennuksen, kun kapteeni Niklas Appelgren sai lyötyä pomppivan kiekon maaliin. Sentterin kauden neljäs maali oli pelin kannalta iso ja piristi porilaisten peliä.

Katso Niklas Appelgrenin kavennusmaali videolta:

Ja kun hana aukesi, niin lisää seurasi vielä erän loppuun.

Seiskapakkina niin Vaasassa kuin kauden useimmissa aiemmissakin peleissä luutinut Saku Salmela sai nimensä maalintekijätilastoon ensimmäistä kertaa tällä kaudella, kun hän kiskaisi siniviivan tuntumasta kumilaatan ohi Hovisen.

Katso Saku Salmelan tyylikäs tasoitusmaali videolta:

3. erä (0–0)

Ässät piristyi toisen erän lopun maaleistaan ja lähti hakemaan tosissaan kolmen pisteen pottia sarjajumbon kotiluolasta.

Paikkoja oli toki porilaisten päädyssäkin, mutta Tarasov oli hyvässä lyönnissä tolppien välissä.

Selkeästi oli havaittavissa, että kumpikaan joukkue ei halunnut millään hävitä tätä ottelua. Ässille tarjoutui kuitenkin loistava tilaisuus täyden pistepotin ryöväämiseen, kun Sportin Jesse Paukku sai kahden minuutin jäähyn vajaa kolme minuuttia ennen summeria.

Liigan huonoin alivoimajoukkue pystyi pitämään Liigan toiseksi huonoimman ylivoimajoukkueen kurissa.

Kaiken lisäksi Sport sai maailmanluokan maalipaikan vain 15 sekuntia ennen loppua. Jäähyltä vapautunut Paukku pääsi kaksin Tarasovin kanssa ja vei harhautuksellaan venäläisvahdin jähin, mutta niin vain Tarasov onnistui peittämään laukauksen. Näin pelissä edettiin jatkoajalle.

Katso Tarasovin huippupelastus videolta:

Jatkoaika (0–1)

Lenni Killisen upea yksilösuoritus ei aivan johtanut maaliin, mutta jäähyn se poiki Sportille. Ari Gröndahl joutui huitomaan Killistä kakkosen arvoisesti.

Pata otti ylivoiman alkuun aikalisän. Ratkaisua ei tarvinnut odottaa kauan sen jälkeen.

Ässiin maaottelutauolla liittynyt Olli Vainio tälläsi nopeasti ylivoimalla vastustamattoman kudin, jolle Hovinen ei voinut mitään. Osuma oli Lukossa alkukauden pelanneelle Vainiolle kauden ensimmäinen.

Katso Olli Vainion voittomaali videolta:

Näin Ässät nousi kahden maalin takaa voittoon ja nappasi mukaansa kaksi pistettä Vaasasta.

Lauantaina Ässät kohtaa Porissa Kärpät kello 17 alkavassa ottelussa.

Maalit

1. erä: 3.41 Chris DeSousa (Niklas Nevalainen–Antti Erkinjuntti) 1–0 yv.

2. erä: 28.43 Turo Asplund (Toni Kallela–Jared Wilson) 2–0, 35.24 Niklas Appelgren (Aleksi Rekonen–Jakob Stenqvist) 1–2, 38.44 Saku Salmela (Otto Kivenmäki–Peter Tiivola) 2–2.

3. erä: Ei maaleja.

Jatkoaika: 61.14 Olli Vainio (Tiivola–Tylor Spink) 2–3 yv.

Ässien kokoonpano

Ykköskenttä:

Otto Kivenmäki–Peter Tiivola–Lenni Killinen

Markus Niemeläinen–Jakob Stenqvist

Kakkoskenttä:

Roni Hirvonen–Tylor Spink–Sami Lähteenmäki

Niklas Peltomäki–Teemu Vuorisalo

Kolmoskenttä:

Aleksi Rekonen–Miro Mäkinen–Atte Mäkinen

Jyri Marttinen–Olli Vainio

Neloskenttä:

Toni Henttonen–Niklas Appelgren–Mikko Salmio

Saku Salmela

Maalivahdit:

Daniil Tarasov (Sami Aittokallio)

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: