Kanada teki riittävän ja varmisti samalla Leijonien puolivälieräpaikan - Jääkiekko - Satakunnan Kansa

Kanada teki riittävän ja varmisti samalla Leijonien puolivälieräpaikan

Kanadalla oli avauserässä paikkoja, mutta kesti pitkään ennen kuin kiekko saatiin Norjan maaliin.

15.5.2017 17:56

Jääkiekon MM-kisojen Pariisin lohkon maanantai-iltapäivän kamppailu oli suomalaisittain tärkeä, vaikka Leijonat ei kaukalossa ollutkaan.

Kanada kaatoi ottelussa lähes näytöstyyliin Norjan maalein 5–0 (2–0, 2–0, 1–0). Samalla varmistui Suomen paikka puolivälierissä, kun Norja jäi kokonaan pisteittä.

Kanada aloitti ottelun hurjasti ja ehti tuhlailla lähes kymmenkunta maalipaikkaa, ennen kuin Brayden Schenn ja Colton Parayko veivät perättäisillä ylivoimamaaleillaan joukkueen 2–0-johtoon

Toiseen erään 2–0-johdossa lähteneet vaahteralehtipaidat nakkasivat kaksi lisäosumaa liikoja yrittämättä. Winnipeg Jetsin Mark Scheifele iski ratkaisevan tuntuisen 3–0-osuman viitisen minuuttia ennen toista erätaukoa ja kun vielä Parayko iski illan toisellaan 4–0-lukemat, oli peli selvä.

Päätöserässä ottelun tempo laski entisestään. Kanada pääsi hakemaan lisämaaleja ylivoimalla, mutta onnistumiset jäivät taas erän loppuun. Avauserässä rangaistuslaukauksen tuhlannut Ryan O'Reilly iski loppulukemat ylivoimalla vajaat kolme minuuttia ennen päätössummeria.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: