Kanadalla mahdollisuus sinetöidä Leijonien puolivälieräpaikka, Norja tarvitsee pisteitä - Jääkiekko - Satakunnan Kansa

Kanadalla mahdollisuus sinetöidä Leijonien puolivälieräpaikka, Norja tarvitsee pisteitä

Mikäli Kanadan nappaa täydet kolme pistettä Norjalta, varmistuvat sekä Leijonien puolivälieräpaikka että Kanadan lohkovoitto.

15.5.2017 11:02

Vaikka Suomella on maanantaina jääkiekon MM-kilpailuissa välipäivä, saattaa Leijonien puolivälieräpaikka silti varmistua lopullisesti jo alkuillasta.

Pariisin lohkon päiväpelinä pelattavassa Kanadan ja Norjan kohtaamisessa panokset ovat selvät. Mikäli Norja jää ottelussa kokonaan pisteittä, voittaa Kanada lohkon ja kolme muuta jatkoon menevää joukkuetta ovat Tshekki, Sveitsi ja Suomi. Kolmikon lopullinen järjestys Kanadan takana selviää tosin vasta tiistain otteluiden jälkeen.

Tapetilla on myös se, missä kukin joukkue pelaa puolivälieränsä. Tähän vaikuttaa erityisesti Saksan sijoitus Kölnin alkulohkossa. Saksalaiset pelaavat mahdollisen puolivälieränsä joka tapauksessa kotiareenallaan, kunhan selviävät neljän parhaan joukkoon. Tämä ratkeaa myös tiistaina, sillä neljännestä sijasta kilvoittelevat Latvia ja Saksa kohtaavat Kölnin lohkon päätösottelussa.

Todennäköisimmin Suomi on alkulohkossaan joko kolmas tai neljäs, mutta myös kakkossijaan on pienet mahdollisuudet pelien mennessä sopivasti ristiin. Puolivälieränsä Leijonat pelaa Pariisissa siinä tapauksessa, että oma sijoitus on toinen tai kolmas ja Saksa on oman lohkonsa neljäs. Pariisissa Suomi jatkaa toki silloinkin, jos Saksa ei selviä neljän joukkoon ja Leijonat on lohkokakkonen.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: