Raanta ja Niskala hyvällä asialla: Gottippäi-rahasto tukee vähävaraisia junioreita - Jääkiekko - Satakunnan Kansa

Raanta ja Niskala hyvällä asialla: Gottippäi-rahasto tukee vähävaraisia junioreita

Antti Raanta haluaa yhdessä Janne Niskalan kanssa tukea Rauman seudun kiekkojunioreita.

22.4.2017 16:52

NHL-maalivahti Antti Raanta ja vuoden 2011 maailmanmestari Janne Niskala ovat perustaneet rahaston tukemaan Rauman alueen vähävaraisia jääkiekkojunioreita.

Raannan ja Niskalan perustama Gottippäi-rahastosta tulee yksi suomalaisten kiekkolegendojen perustaman Alumnin Tukisäätiön rahastoja.

– Jääkiekon harrastamisen kustannukset ovat nousseet viime vuosina ja varsinkaan monilapsisissa perheissä ei aina ole mahdollista kaikkien harrastaa lajia. Gottippäi on luotu auttamaan näissä taloudellisissa haasteissa, Niskala kertoo tiedotteessa.

Sekä Raanta että Niskala ovat saaneet kasvattajaseuraltaan opit nousta maailman huipulle. Nyt he haluavat rahaston avulla antaa nykyisillekin junioreille mahdollisuuden samaan.

– Haluamme tuoda oman kortemme kekoon, jotta innokkaat raumalaiset kiekkolahjakkuudet saisivat helpotusta harrastuksen jatkumiseen, Raanta paaluttaa.

Sijoituksia ja tempauksia

Gottippäi-nimeä kantavaan rahastoon kerätään rahaa perustajien omien sijoitusten lisäksi erilaisilla tempauksilla ja tapahtumilla, joista tullaan tiedottamaan muun muassa rahaston Facebook-sivuilla.

Virallinen tiedotustilaisuus järjestetään kesäkuussa, kun NHL:n pudostuspelejä tahkoava Raanta on myös palannut Suomeen. Ensimmäinen varainkeruutapahtuma järjestetään vielä myöhemmin tänä kesänä.

Lukon kapteeni Niskala toimii rahaston hallituksen puheenjohtajana. New York Rangersissa uraa luova Raanta on varapuheenjohtaja. Hallituksen muut jäsenet ovat raumalaislähtöiset kiekkovaikuttajat Jukka Vienonen ja Iiro Junnila.

Gottipäi-rahastosta tukea voivat hakea kaikki Lukon sekä sen seitsemän sateenvarjoseuran junioripelaajat. Rahaston hallitus käsittelee Niskalan ja Raannan johdolla jokaisen hakemuksen.

Rahasto myös Porissa

Myös Porissa toimii vastaavanlainen junioreita tukeva rahasto. Porissa rahaston pani pari vuotta sitten alulle nykyään KHL:ssä Jokereita edustava Jesse Joensuu.

Lisätietoa eri tukisäätiöistä löytyy Alumnin nettisivuilta. Sieltä löytyy myös hakulomake.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: