Ässillä jo yksi pudotuspelivalmis koostumus – ”Hymyhän siinä tuli huulille” - Jääkiekko - Satakunnan Kansa

Ässillä jo yksi pudotuspelivalmis koostumus – ”Hymyhän siinä tuli huulille”

Ässät väänsi Kouvolassa voiton lähes väkisin, vaikka KooKoo oli aluksi karata.

2.3.2017 22:41

Ässien Antti Jaatinen, 30, olisi toivonut tältä kaudelta liki kaikkea muuta kuin on saanut. Kaksi tehopistettä (1+1) ja umpisurkea plusmiinuslukema 3–18 laitahyökkääjä Jaatisen pelaamissa 36 ottelussa kertovat talven ankeudesta.

Yksi valoisampi päivä sattui viikko sitten, kun pukukopin kokoonpanotaululla oli ketjut porilaisten Tappara-peliin.

Vajaan 200 runkosarjaottelun kokemuksen omaava Jaatinen sai rinnalleen sentterit Matti Kuparisen, 32, ja Juha Kiilholman, 34, joiden yhteinen kokemus lähestyy 1300 runkosarjapeliä.

– Hymyhän siinä tuli huulille, kuvaili Jaatinen, joka ymmärsi saman tien hänelle olevan paikka valmentaja Jyrki Ahon kevätsuunnitelmissa.

– Tappara-pelissä pomppi pari takaiskumaalia epäonnisesti, mutta SaiPa ja KooKoo eivät meitä vastaan maalia tehneet. Saisihan toki hyökkäyspelissäkin jotain tapahtua, mutta puolustaminen on tärkeintä, Jaatinen kiteytti.

Ässien takaiskumaalit tasakentällisin menivät Kouvolassa Jussi Makkosen vetämälle ykköselle ja myös kahden sentterin koostumuksessa pelaavalle Mikael Sahan, Tommi Paakkolanvaaran ja Charles Bertrandin ketjulle.

Aivan hatusta kokoonpanoja ei tässä vaiheessa arvota, vaikka Ässät pelaakin kuudetta sijaa ja suoraa puolivälieräpaikkaa toivoen koko lopun runkosarjan tärkeistä pisteistä.

– Omaan tekemiseen ja pelaamiseen kannattaa keskittyä paljon enemmän kuin siihen, saako kaksi vai kolme pistettä vai kenties vain yhden, Aho kuvaili.

– Pitää olla tyytyväinen, että meillä on peräti kuusi keskushyökkääjää terveenä. Olemme saaneet kasaan kokeneemman nelosketjun kuin moni muu, Aho virnisti.

Pistemiehet KooKoon kaadossa olivat muita nimiä, mutta jo Jaatisen haastattelupyyntö sai Padan pukukopin repeämään ottelun jälkeen.

Pyyntö piti toistaa erehtymisen välttämiseksi. Joukkuekaverit saattelivat Jaatisen kopista ulos aaltoja tehden.

– Haastattelujen antaminen on ollut tällä kaudella harvinaisempaa kuin tehopisteiden saaminen, Jaatinen naurahti.

Ässät on jäänyt kymmenen viime ottelunsa aikana vain kahdesti pisteettä.

– Ainakin kyseinen kolmikko puhuu keskenään, perusteli Aho konkariosaston yhteen laittamista.

– Hutipelejä ei saanut tulla enää yhtään. Nyt voisi sanoa, että jouduimme ongelmiin, kun KooKoo teki avauserässä maalin molemmista tekopaikoistaan, Jaatinen kuvaili.

– Ketjuna olemme pyrkineet pelaamaan juuri sellaista kiekkoa kuin pudotuspeleissä on pelattava, Jaatinen totesi.

Illan erikoisuus Kouvolassa oli KooKoon Toni Hyvärisen 54. minuutin tasoitusmaali lukemiin 3–3. KooKoo pelasi viidellä kolmea vastaan.

– Saimme aikanani Kouvolassa ensimmäisen kahden miehen ylivoiman, mutta 45 peliä siihen menikin. Onnistumisprosenttimme kahden miehen ylivoimalla on siis minun aikanani tasan sata, korosti KooKoo-luotsi Tuomas Tuokkola.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: