Ässät taas kolmen pisteen jahdissa: ”Pakko on joskus hyvä juttu” - Jääkiekko - Satakunnan Kansa

Ässät taas kolmen pisteen jahdissa: ”Pakko on joskus hyvä juttu”

Niko Peltola kantaa suurta vastuuta Ässien kiekollisesta pelistä alakerrassa.

2.3.2017 7:46

Ässät jatkaa idän vieraskiertueen pelejään tänään Kouvolassa KooKoon vieraana. Jääkiekon liigaottelu alkaa tuttuun tapaan kello 18.30.

Asetelma: Ässät kampesi väkisin takaisin voittojen tielle tiistaina Lappeenrannassa. Heikolla pelaajamateriaalilla operoiva SaiPa piinasi porilaisjoukkuetta aivan loppuun saakka, mutta Ässät sai lopulta pelistä kaksi pistettä Simon Suorannan tahtomaalien turvin. KooKoolle ottelu on käytännössä viimeinen oljenkorsi jatkaa selviytymistaistelua kohti kymmenen joukkoa. Tällä hetkellä viivan yläpuolella on Jukurit, jolla on seitsemän pistettä enemmän, mutta myös kaksi ottelua kouvolalaisia enemmän pelaamatta.

Kokoonpano: Ässät on pelannut kaksi ottelua peräkkäin identtisellä kokoonpanolla, eikä siihen ole näillä näkymin tulossa muutoksia torstain kierroksella.

Kommentti, päävalmentaja Jyrki Aho: – Pakko on joskus hyvä juttu, mutta joskus se kääntyy liialliseksi puristamiseksi ja pelirentous häviää. Pelaajiaan myyneillä joukkueilla, kuten KooKoolla isoin paine häviää yleensä siinä vaiheessa, kun miehiä poistuu rivistä.

Seuraa häntä: Niko Peltolan urakka on vain kasvanut entisestään Ässien takalinjoilla Jyri Marttisen loukkaantumisen jälkeen. Peltola pelaa jäällä melkein joka toista vaihtoa ja vastaa ylivoimalla viivapelistä yhdessä Maksim Matushkinin kanssa. Huittisten miehen tehosaldo on mukavasti kymmenen osumaa plussan puolella ja tehopisteissäkin puolustaja lähestyy jo 20:n rajaa (3+15).

Arvio: KooKoo laittaa kaikki peliin, mutta Ässien puolustus pitää. Pisteet lähtevät Poriin maalein 2–4.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: