Heikkilä luotsaa Lukkoa pisteputkessa - Jääkiekko - Satakunnan Kansa

Heikkilä luotsaa Lukkoa pisteputkessa

3.12.2016 19:47

Rauman Lukko on onnistunut Kari Heikkilän valmennuksessa kasvattamaan laihaa pistepussiaan jääkiekon Liigassa. Heikkilän valmennuksessa Lukko on pelannut viisi ottelua, ja yhtä monta kertaa raumalaiset ovat poistuneet kaukalosta ainakin yksi piste mukanaan. Lauantaina Vaasan Sportista otetun 4–1-kotivoiton jälkeen viiden ottelun pistesaldo on 11.

Ottelu ratkesi erikoistilanteissa. Lukko teki kolmesta ensimmäisestä ylivoimatilanteestaan maalin, mutta Sport ei pystynyt hyödyntämään yhtään neljästä ylivoimastaan.

– Me olemme pelanneet koko syksyn hyvää alivoimaa, mutta nyt oltiin siinä surkeita, Sportin maalin viimeistellyt Filip Riska ihmetteli. Vaasalaiset 1–0-johtoon avauserässä vienyt osuma oli Riskalle vasta kauden ensimmäinen.

Lukko tuli tasoihin Toni Suurosen tasakentällisin tekemällä maalilla, ja sen jälkeen alkoi ylivoiman ilotulitus Aaron Gagnonin, Peter Tiivolan ja kapteeni Janne Niskalan johdolla.

Ottelun ehdoton hahmo oli oivaan torjuntavireeseen päässyt Lukon nuori maalivahti Kaapo Kähkönen, joka venyi kiekon eteen 36 kertaa.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: