Jatkoaikaratkaisu: Marttinen murjoi tasoituksen, Suoranta iski niitin vierasvoitolle! - Jääkiekko - Satakunnan Kansa

Jatkoaikaratkaisu: Marttinen murjoi tasoituksen, Suoranta iski niitin vierasvoitolle!

Simon Suoranta rynnisti läpiajoon jatkoajalla ja iski taas kerran voittomaalin Ässille.

3.12.2016 19:27

SaiPa–Ässät 2–3 ja.

1. erä (0–0)

Lappeenrannan ensimmäinen 20 minuuttinen kulki jopa yllättäen vahvasti Ässien hallinnassa.

Erityisesti Antti Kerälän johtama kakkosketju vyörytti vaihdosta toiseen peliä isäntien Frans Tuohimaan vartioimalle maalille. SaiPa-veskari keräsi erässä peräti 18 torjuntaa.

Osumat jäivät kuitenkin tulematta ja lopulta lähimmäksi maalia erässä pääsikin SaiPa, kun erän puolivälissä Joni Nikko kolisutteli vastahyökkäyksen päätteeksi kiekon Andreas Bernardin vartioiman ässämaalin yläputkeen.

Ässät pääsi aivan erän lopulla pelaamaan myös ylivoimalla, mutta tulosta ei tullut, vaan jäähy jäi taukosummerin soidessa yhä voimaan.

2. erä (1–1)

Toisen erän alun ylivoima meni Ässiltä totaalisen ohi, eikä tilannetta syntynyt ollenkaan. Muutenkin ote kääntyi todella selvästi SaiPalle. Ainoa, mikä Ässien pelissä toisen erän alussa toimi, oli oman maalinedustan puolustus, jonne isännillä ei ollut asiaa.

Päävalmentaja Jyrki Aho ei kauaa omiensa huonoa kiekollista peliä katsellut, vaan otti aikalisän.

Tuon ripityksen jälkeen Ässät ottikin otteen takaisin, eikä yhtään yllättäen Kerälän kakkosketjun voimin. Tuon kentällisen hyvä paine tuotti myös tulosta juuri ennen ottelun puoltaväliä, kun Kerälä itse karvasi upeasti kiekon SaiPa-puolustajalta ja tarjoili paikan mukaan tilanteeseen nousseelle Jyri Marttiselle. Puolustajan kauden kolmas osuma siirsi Padan vierasjohtoon.

Ässien maalin jälkeen pelissä mentiin melkoisen sekaisesti, eikä oikein kumpikaan joukkueista saanut selvää otetta pelistä. SaiPa piti kiekkoa vieraitaan enemmän, mutta Ässien oman alueen puolustuspeli toimi edelleen mainiosti, eikä isäntien hallinta johtanut maalipaikkoihin ennen kuin erän toiseksi viimeisellä minuutilla. Ensin Bernard torjui kaksi kertaa pahan isäntien paikan, mutta kolmas tilanne oli liikaa. SaiPan kultakypärä Matti Järvinen iski kauden neljännellä osumallaan pelin tasoihin.

SaiPa toimitti heti tasoituksen jälkeen kiekon toisenkin kerran Ässien maaliin, mutta osuma hylättiin videotarkastuksen jälkeen ansaitusti, sillä Tomi Leivo nakkasi kiekon verkkoon korkealla mailalla.

SaiPan tasoituksen ohella Ässien kannalta toisen erän ikävintä antia oli Charles Bertrandin loukkaantuminen. Ranskalainen sai Niko Peltolan mailasta erikoisesti lähteneen kiekon suoraan kasvoihinsa ja poistui välittömästi tilanteen jälkeen pukukoppiin.

3. erä (1–1)

Kolmas eräkään ei ollut kovinkaan laadukasta jääkiekkoa. SaiPa otti pelin hallintaansa ja siirtyi myös ansaitusti johtoon ajassa 48.43, kun Kim Strömberg päätti komean hyökkäyksen tarkkaan laukaukseen.

Takaisku ei vienyt Ässiltä kuitenkaan pelihaluja, vaan joukkue teki kovasti töitä tasoitusosuman eteen. Matias Varttinen ei paikastaan onnistunut, kun laukaus kilpistyi kotijoukkueen maalin tolppaan.

Tilanne näytti pahalta viitisen minuuttia ennen päätössummeria, kun Jere Seppälä intoili SaiPa-maalille niin lujasti, että mies joutui istumaan kaksiminuuttista. Ässät kuitenkin kaivoi viime pelien parhaan temppunsa esiin ja iski kiekon kotijoukkueen nuottaan alivoimalla.

Rohkea peli tuotti tulosta, kun Ässät rynnisti kiekon riiston jälkeen rohkeasti hyökkäykseen. Matti Kuparinen antoi hyvän syötön ja Marttinen murjoi illan toisellaan pelin tasoihin.

Lopussa ei enää maaleja nähty, vaan ratkaisu haettiin jatkoajalta.

Jatkoaika (0–1)

Ässien kova jatkoaikarekordi vahvistui entisestään Lappeenrannassa, kun Pata pisti pillit pussiin alle minuutissa.

Ville Korhonen ja Simon Suoranta karkasivat kahdestaan läpiajoon SaiPan hölmöilyn jälkeen. Korhonen syötti ja Suoranta iski ratkaisun ohi voimattoman Tuohimaan.

Ässien kokoonpano

Korhonen – Kuparinen – Suoranta

Peltola – Seppälä

Kärki – Kerälä – Ojamäki

Marttinen – Viljanen

Jaatinen – Saha – Bertrand

Mäkelä – Tommila

Juhola – Ruotsalainen – Varttinen

Walli

Bernard (Ahonen)

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: