SK 31.10.2015: Maalitykin usko palasi - Jääkiekko - Satakunnan Kansa

SK 31.10.2015: Maalitykin usko palasi

Eero Elo siirtyi Ässistä venäläisseura Avtomobilist Jekaterinburgiin viime kesänä.

5.4.2016 15:24

Eero Elo piipahti Porissa viime lokakuussa seuraamassa Ässien ja Lukon välistä kamppailua. Lue, miten hyökkääjä arvioi tuolloin sopeutuneensa perheineen itänaapuriin.

Lupaava alku, pieni notkahdus ja potku-uhka, paluu siirtolistalta takaisin kokoonpanoon ja ykkösylivoimaan.

Ässistä kesällä venäläisseura Avtomobilist Jekaterinburgiin siirtynyt Eero Elo on kieppunut melkoisessa vuoristoradassa ensimmäiset KHL-kuukautensa.

SM-liigassa viime kaudella 26 maalia latonut Elo ostettiin Venäjän neljänneksi suurimpaan kaupunkiin, 1,4 miljoonan asukkaan Jekaterinburgiin, tekemään tulosta. Sitä ei tullut heti ensimmäisissä peleissä odotetusti ja venäläisten kärsivällisyys oli koetuksella.

Elo käväisi siirtolistalla, mutta Harlamov-divisioonaa johtava Avtomobilist nappasi hänet sieltä pois jo saman illan aikana. Muutaman pelin vilttikomennuksen jälkeen tehojakin on alkanut tulla. Elolla on 24 KHL-ottelun jälkeen kasassa 13 (7+6) tehopistettä.

Lauantaina laitahyökkääjä katseli Isomäki-areenassa kahden entisen seuransa, Ässien ja Lukon yhteenottoa KHL:n ollessa maaottelutauolla. Koti-ikävää hän ei ainakaan myöntänyt potevansa.

– Perhe on viihtynyt suurkaupungissa jopa paremmin kuin osasin odottaa. Asuntomme on ihan keskustassa ja siitä on kävelymatka hallille, Elo luettelee uuden kotikaupunkinsa hyviä puolia.

– Pelillisesti pahin vaihe on takana ja olen saanut valmentajien luottamuksen takaisin. Alkuun oli hankala tottua uuteen systeemiin, mutta viime aikoina vastuuta on tullut ykkösylivoimassakin.

Oman haasteensa sopeutumiseen on tuonut yhteisen kielen puuttuminen.

Yksi joukkueen valmentajista puhuu välttävästi englantia, mutta palaute tulee yleensä aina venäjänkielellä. Eleet ja ilmeet kertovat enemmän kuin suusta pulppuavat lauseet.

– Täytyy vaan nyökytellä aina, kun palautetta tulee. Tiedän, että minulta odotetaan tehoja, Elo hymähtää.

Mahdollisesti juuri kielimuurin takia Elolle jäi hieman epäselväksi koko episodi, minkä seurauksena hän joutui siirtolistalle.

– Ilmeisesti potku-uhka on kuitenkin jo nyt takanapäin.

Kaupungin keskeisen sijainnin ansiosta joukkue ei joudu tekemään kohtuuttoman pitkiä pelimatkoja. Esimerkiksi marraskuussa Avtomobilist on vain neljä päivää vieraskiertueella ja muun ajan Elo saa nukkua perheensä kanssa kotona.

Finnair tekee viikossa 3–4 suoraa lentoa Helsingistä Jekaterinburgiin, joten kotimaahankin Elon perhe pääsee vajaan kolmen tunnin lentämisellä. Se on mahdollistanut jo ystävien vierailun itänaapurissa.

Pelimatkat joukkue tekee seuran omalla lentokoneella.

– Toivottavasti kone pysyy ilmassa. Ihan tavalliselta lentäminen on ainakin tuntunut.

– Ruokailut sen sijaan yllättävät aina silloin tällöin. Joskus ruuaksi saattaa olla esimerkiksi kokonainen kala tai puolikypsä kana, maalitykki nauraa.

Eero Elo matkusti perheensä kanssa takaisin Jekaterinburgiin sunnuntain ja maanantain välisenä yönä. Hyökkääjä ei ole Leijonien mukana tällä viikolla pelattavassa Karjala-turnauksessa.

1. erä:Ässät tuli lupaustensa mukaisesti rytinällä peliin ja laidat paukkuivat. Lukko pääsi vähän varkainkin johtoon Aaron Gagnonin osumalla, mutta Pata ei pudonnut kuskin paikalta koko erässä. Niko Ojamäki nosti Ässät ansaitusti tasoihin ja Valtteri Viljasen soolo vei isännät erätaukojohtoon.

2. erä:Ässien rytinä jäi pukukoppiin. Lukko vei erää miten tahtoi. Ensin Rony Ahonen tasoitti ja Toni Koivisto viimeisteli lopulta voittomaaliksi jääneen 2–3-osuman pelin puolivälissä. Dramatiikkaa erään tarjosi Andreas Bernardin leukaansa saama haava. Italialaisvahti vietti toisen erän lopun pukukopissa ja tilalla torjui TPS-laina Oskari Setänen.

3. erä:Lukko osaa pelata johtoasemassa. Se nähtiin myös tällä kertaa. Ässät oli päätöserässä aseeton, eikä Lukon voitto ollut enää juurikaan uhattuna.

Yleisö:6066.

Ässien arvosana

8

Pata rymisteli lupaavasti ja näytti samoja otteita kuin kauden aiemmissa voitokkaissa kotiotteluissa. Puristus ei kuitenkaan riittänyt, vaan sarjajohtoon ponkaissut Lukko oli juuri numeroiden verran parempi.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: