Näin lähestyt kumppaniehdokasta – yhdeksän neuvoa

Seksuaalineuvoja, seksuaaliterapeutti Lähestyminen voi helpottua, kun ymmärtää, että kiinnostuksen osoittaminen tuntuu ihmisistä yleensä pelkästään hyvältä.

Elina Saarikoski
Näin lähestyt kumppaniehdokasta – yhdeksän neuvoa

Listasimme yhdeksän tapaa tähyillä mieluista kumppaniehdokasta.

Tiina Ellilä

Sexpon seksuaalineuvoja ja seksuaaliterapeutti Oona Turunen on huomannut, että monilla ihmisillä on vaikeuksia lähestyä kumppaniehdokkaita, oli kyseessä sitten seurustelu- tai seksiseuran etsiminen.

Sopivia lähestymistapoja kysytään häneltä usein.

–Osan kanssa harjoittelemme sopivia lähestymistapoja vastaanotolla. Moni ei tiedä oikeaa tapaa tai paikkaa, jossa ihmisiä voisi lähestyä. Kyse voi olla ujoudesta, jännittämisestä tai pelosta tulla torjutuksi.

–Monet kokevat yksinäisyyttä ja läheisyyden kaipuuta.

Kysyimme Oona Turuselta vinkkejä, miten kiinnostavaa ihmistä voisi lähestyä.

1. Mieti, miten haluaisit sinusta kiinnostuneen ottavan sinuun yhteyttä ja puhuvan sinulle. Olisivatko nämä tavat juuri niitä, joita voisit käyttää myös ihmisiin, joista olet itse kiinnostunut?

2. Mieti, miten saisit rentouduttua kontaktinottotilanteessa. Monilla on kovat paineet ja odotukset tilanteissa, joissa itsensä pitää laittaa likoon. Ajattele, että se on vain toinen ihminen, ei mitään sen kummempaa.

3. Ala jutella ihan tavallisista, arkisista asioista. Katso, miltä se toisesta tuntuu.

4. Harjoittele muutenkin elämässä menemällä epämukavuusalueille eli tilanteisiin, joissa on uusia ihmisiä. Tämä paikka voi olla myös netissä. Vuorovaikutusta oppii vain keskustelemalla ihmisten kanssa.

5. Opettele hyväksymään se, että lähestyminen on aina riski. Saatat tulla torjutuksi. Jos haluat tutustua ihmisiin ja päästä joskus tavoitteeseesi, ota se riski.

6. Ole sinnikäs. Pidä toivoa yllä. Älä lannistu. Kyllä sinulle voi ajan mukana löytyä sopiva kumppani.

7. Liki kaikista on tosi imartelevaa kuulla, kun joku sanoo, että vaikutat hyvältä tyypiltä ja että olisi kiva nähdä sinua enemmänkin ja tutustua sinuun. Voit pyytää vaikka kahville tai elokuviin.

Lähestyminen ei ehkä tunnu niin vaikealta, kun ajattelet, miltä sinusta itsestäsi tuntuisi, jos joku lähestyisi sinua. Varmaankin tulisit tosi iloiseksi?

8. Rakastu itseesi. Pidä yllä ja hoida omaa hyvinvointiasi eri keinoin, kuten liikkumalla, syömällä ja nukkumalla hyvin. Kun ihminen voi hyvin, hän hehkuu sisäistä ja ulkoista kauneutta tai komeutta.

9. Mene terapiaan harjoittelemaan kumppaniehdokkaan lähestymistä. Ihmisten lähestyminen kadulla tai menopaikoissa voi olla ujolle liian extremeä.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio