Juhan af Grann on kuollut

Juhan af Grann menehtyi kotonaan Espoossa tammikuun puolessavälissä.

Ohjaaja, tuottaja ja käsikirjoittaja Juhan af Grann on kuollut. Hän oli syntynyt vuonna 1944.

2.3. 18:18

Espoo

Ohjaaja, käsikirjoittaja ja tuottaja Juhan af Grann on kuollut. Grann menehtyi kotonaan Espoossa tammikuun puolessavälissä. Af Grannin poismenon vahvistaa hänen poikansa Caius Grann.

Juhan af Grann, oikealta nimeltään Heikki Juhani Grann, syntyi joulukuussa 1944 Kuopiossa.

Ohjaajana, käsikirjoittajana ja tuottajana työskennellyt Grann kiinnostui erityisesti ufo-ilmiöistä ja tekikin niistä uransa aikana runsaasti televisio-ohjelmia.

Dramatisoidut dokumentit kertoivat maan ulkopuolisesta elämästä ja ennustivat tulevaa. Grann tuli tunnetuksi myös tavastaan kertoa yhteyksistään henkimaailmaan ja avaruusolentoihin.

Caius Grann kertoo, että vaikka uusi sukupolvi muistaa hänen isänsä ufotutkijana, hänen uransa aikaisempiin vaiheisiin tuottajana, käsikirjoittajana ja ohjaajana kuului erityisesti Suomi-kuvan kirkastaminen kansainvälisesti. Caius Grann kertoo, että laajaa kansainvälistä näkyvyyttä sai esimerkiksi Scandinavian Miracles -televisiosarja, jossa kuvattiin muun muassa Suomen elinkeinoelämää.

Grann aloitti televisiouransa Mainostelevisiossa, mutta siirtyi sittemmin omaan yhtiöönsä Grann Productioniin. Hänen tunnetuimpia töitään ovat esimerkiksi sarjat Ufot ja paranormaalit ilmiöt, Tunkeilijat, sekä Uusi ilmestyskirja. Suomessa dokumentit nousivat eräänlaiseen kulttimaineeseen. Työt huomioitiin laajasti myös ulkomailla.

Grannilla on kolme aikuista lasta.

Juhan Af Grannin siunaustilaisuus järjestettiin lähipiirin läsnä ollessa torstaina.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut