Valokuvaaja Suvi Raita

15.1. 15:31

Valokuvaaja Suvi Raita kuoli kotonaan Turussa 21.12. 2022. Hän oli 76-vuotias ja hän oli syntynyt Porissa 8.5. 1946. Suvi Raita oli toisen polven valokuvaaja. Hän asui ja työskenteli suurimman osan elämästään Porissa, jossa myös hänen isänsä Sven Raita oli työskennellyt. Heillä oli aluksi yhteinen valokuvausliike 1960–1980 luvuilla.

Suvi Raita kehitti aktiivisesti itseään valokuvaajana opiskelemalla ja osallistumalla lukuisiin valokuvausalan seminaareihin ja opetustapahtumiin ympäri Eurooppaa. Hän otti valokuvia omassa studiossa ja sen lisäksi hän on järjestänyt useita korkeatasoisia valokuvanäyttelyitä.

Iso näyttely oli Kuvia Israelista, jossa hän kuvasi israelilaisten ja palestiinalaisten elämää 1960-luvulla. Hän vietti Israelissa puoli vuotta 1968.

Muita valokuvanäyttelyitä olivat mm. Sinulle äiti -näyttely, jossa Suvi kuvasi oman äitinsä elämää. Pojat näyttelyssä kuvattiin Turun Martin kaupunginosan poikien yhteisöä ja hän toteutti myös valokuvanäyttelyn rintasyövästä. Rintasyöpänäyttelyn nimi oli Sinulle sisko. Siinä hän itse kuvasi omaa rintasyöpäänsä – se oli rohkea teko. Hänen näyttelynsä keräsivät paljon katsojia ja saivat hyvät arvostelut.

Tämän lisäksi hänellä oli paljon myös muita projekteja hän toimi mm. Pori Jazzin valokuvaajana.

Suvi Raita oli taiteilija, joka näki ja esitti kuvien kautta elämänsä tärkeitä hetkiä. Hän oli taiteilijana myös vaikuttaja, joka toi kuvien kautta esiin ihmisten syviä tunteita.

Äitiään kaipaamaan jäivät pojat Tomi ja Samuli. Kaipaamaan jäivät myös ystävät.

Lea Rantanen

Suvi Raidan ystävä

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut