Opettajat tuskin odottivat suuria harjavaltalaisesta koululaiskottelijasta – Nyt Samu Paukkunen analysoi nato-jäsenyyden vaikutuksia UPIn varajohtajana

Samu Paukkunen tuskin oli se oppilas, josta nuoruuden opettajat odottivat menestyvää virkamiestä. Yläasteen ja lukion lähinnä lusmuillut Paukkunen löysi opiskelumotivaation kiinnostuksestaan maailmanhistoriaan. Nyt Ulkopoliittisen instituutin varajohtaja kiertää eurooppalaisten Nato-maiden pääkaupungeissa jäsentämässä Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenyyden vaikutuksia arktisen alueen ja Baltian turvallisuustilanteeseen.

"Jos Venäjä pystyisi estämään Suomen tai Ruotsin jäsenyyden, sillä olisi käytännössä määräysvalta siitä, mitkä maat Natoon voivat liittyä. Yhdysvallat tai muutkaan jäsenmaat eivät voi Venäjälle sellaista valtaa antaa”, Samu Paukkunen sanoo.

14.5. 18:00

Harjavalta

Jos joku Harjavallan yläasteen tai lukion 1990-luvun opettaja sattui katsomaan television ykköskanavaa keskiviikkoaamuna 27. huhtikuuta, hän joutui arvatenkin hieraisemaan silmiään tai ehkä jopa pyyhkimään läikkynyttä kahvia rinnuksiltaan.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut