Erikoislääkäri Markku Terho on virkaiältään Suomen vanhin neurokirurgi - Ihmiset - Satakunnan Kansa

Erikoislääkäri Markku Terho joutui poikkeukselliseen koettelemukseen pelastaessaan 3-vuotiaan hengen – ”Tyttö olisi kuollut, jos olisin lähtenyt siitä johonkin”

Neurokirurgi Markku Terho, 62, kuvailee leikkauksen onnistumisen jälkeistä olotilaansa näin: ”Tuntuu kuin olisi kävellyt hauraasti jäätyneen lammen yli ja saisi viimein raskaan rinkan selästään.” Peräti 700 aivovaltimon pullistumaa leikannut konkari vertaa työtä pommin purkamiseen. ”Herra Kuolema on kyllä kova vastustaja.”

Aivokasvainleikkauksia pohditaan neurokirurgian yksikössä päivittäin. ”Aprikoimme, poistetaanko koko kasvain hinnalla millä hyvänsä vai komplikaatioiden pelossa vain osa siitä”, kertoo neurokirurgi Markku Terho. Hänet kuvattiin Tampereen yliopistollisessa sairaalassa käytävällä, joka yhdistää vanhan rakennuksen ja uuden D-sairaalan.

3.12.2021 10:00

Hyvällä neurokirurgilla on rautaiset hermot, leijonan sydän ja naisen kädet. Kuvaukseen sopiva esimerkki löytyy Tampereen yliopistollisesta sairaalasta. Neurokirurgian yksikön erikoislääkäri Markku Terho, 62, on virkaiältään vanhin potilastyötä tekevä neurokirurgi Suomessa. Hän uurastaa yhä niin paljon, että töitä kertyy vuosittain 15 kuukauden edestä.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut