THL:n kyselyn karut luvut: Seksuaalista häirintää koulussa kokeneiden 8. ja 9. luokkalaisten tyttöjen määrä tuplaantunut Satakunnassa kahdessa vuodessa - Ihmiset - Satakunnan Kansa

Satakunnassa seksuaalista häirintää koulussa kokeneiden 8.- ja 9.-luokkalaisten tyttöjen määrä tuplaantunut kahdessa vuodessa

Nousu on valtakunnallinen, mutta Satakunnassa selvästi muita maakuntia suurempi. Myös tyttöjen kokema koulukiusaaminen on kasvussa.

Kahdeksas- ja yhdeksäsluokkalaisten tyttöjen koulussa kokema seksuaalinen häirintä on Satakunnassa toiseksi yleisintä kaikkien 19 maakunnan joukossa. Kuvituskuva.

2.11. 18:00

Satakunta

Seksuaalista häirintää koulussa kokeneiden 8.- ja 9.-luokkalaisten tyttöjen määrä on kaksinkertaistunut Satakunnassa vuoteen 2019 verrattuna.

Tämä hälyttävä kehitys käy ilmi THL:n valtakunnallisesta kouluterveyskyselystä. Ilmiö on valtakunnallinen, sillä 8.- ja 9.-luokkalaisista tytöistä 6,8 prosenttia kertoo kokeneensa seksuaalista häirintää koulussa vuoden aikana, kun vuonna 2019 luku oli 4,4 prosenttia.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut