Nokialainen Tanja Tukiainen on töissä ravintolavaunussa - Ihmiset - Satakunnan Kansa

Jos liikut paljon junalla, olet todennäköisesti nähnyt Tanja Tukiaisen vaikka Porin radalla – Ravintolavaunun hyvän mielen tuoja kertoo nyt tarinansa

Tanja Tukiaisen työ ravintolavaunussa on hyvin itsenäistä. Hän on päätynyt liikkuvaan työhön muun muassa Katajan leipomon ja Pirkkalan lentokentän kautta. Nuoruuden liftausharrastus päättyi uhkaavaan tilanteeseen Ikaalisissa, jossa hänelle oli käydä huonosti.

Tanja Tukiaiselle on työvuosien aikana tullut tuttuja kasvoja, joiden kanssa toivotellaan hyvät työpäivät ja tsempit, vaikka ammatista tai työnkuvasta ei olekaan tietoa. ”Erityisen kivoja ovat pohjoiseen vievät reitit ja esimerkiksi Kuopioon ja Pieksämäelle, koska sillä matkalla murre vaihtuu kuuluvasti. Silti oma ehdoton lempipaikkani on Tampere–Pori-reitillä Karkku ja veden päällä matkaaminen.”

21.10. 13:30

Pendolino 469 keinahtelee lempeästi eteenpäin hieman huojuen ja välillä nytkähdellen. Ravintolavaunussa työskentelevä Tanja Tukiainen ei ole paikoin epätasaisesta kyydistä millänsäkään, vaan on oppinut tasapainottelemaan liikkuvassa työpaikassaan.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut