Kun Emilia Mäkiranta haki työpaikkaa, hän mietti pitkään, kertooko vammaisuudestaan - Ihmiset - Satakunnan Kansa

Kun Emilia Mäkiranta haki työpaikkaa, hän mietti pitkään, kertooko vammai­suudestaan – nyt hän toivoo, että rajoitteiden sijaan ensiksi nähtäisiin mahdollisuuksia

Vammaisuus ei ole sammuttanut Emilia Mäkirannan elämysjanoa, päinvastoin. Mäkiranta on mahdollisuuksien näkijä. ”Koen olevani hyvin etuoikeutetussa ja poikkeuksellisessakin asemassa. Ei ole mikään itsestäänselvyys työllistyä vammaisena ja vielä koulutusta vastaavaan työhön.”

Emilia Mäkiranta haluaa itse poistaa ennakkoluuloja ja puhua avoimesti vammaisuudestaan. Valtaosalla vammaisen kohtaajista ei ole aina edes uskallusta kysyä, koska pelkää kysyvänsä jotain väärin ja siten loukkaavansa toista. ”Kukaan ei varmasti tietoisesti loukkaa kysymyksillään, vaan mieluummin väistää. Se ei taas vie ketään eteenpäin.”

12.10. 10:47

Nyt riittää!

Emilia Mäkiranta halusi uutta suuntaa elämäänsä. Takana oli monta vuotta työttömyyttä ja haastavaa arkea. Vastoinkäymisiä oli koettu riittämiin, samoin kurjia ennakkoluuloja. Mäkiranta oli hakenut useaa, koulutustaan vastaavaa työpaikkaa ja aina jäänyt rannalle.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos