Ensin Tommia ja Vanessaa erottivat Kiinan ja USA:n etäisyydet, sitten koronavirus erotti heidät lapsestaan – ”Rauma oli maailman ainoa paikka, jossa halusimme sanoa tahdon” - Ihmiset - Satakunnan Kansa

Työ on vienyt Vanessa Hernandez Aapakaria ja Tommi Aapakaria eri puolille Yhdysvaltoja ja Kiinaan. Nyt he ovat löytäneet tukikohtansa Porin Ahlaisten Lampista. Pari sinetöi suhteensa muutama vuosi sitten Rauman Pyhän Ristin kirkossa.

Ensin Tommia ja Vanessaa erottivat Kiinan ja USA:n etäisyydet, sitten koronavirus erotti heidät lapsestaan – ”Rauma oli maailman ainoa paikka, jossa halusimme sanoa tahdon”

Satakunnassa varttuneen Tommi Aapakarin ja yhdysvaltalaisen Vanessa Hernandez Aapakarin ensimmäiset yhteiset vuodet kuluivat välillä satojen, välillä tuhansien kilometrien päässä toisesta. Muutto Suomeen toi Vanessan lähemmäs sukujuuriaan kuin hän olisi ikinä arvannut.


27.6.2021 8:00

Pori

– Olin juuri kailottanut toimiston käytävällä jotain rallienglannillani. Muistan, miten eräästä huoneesta pisti esiin pää, joka mittaili minua päästä varpaisiin. Se oli ensikohtaamisemme.

Näin Tommi Aapakari kuvailee pian seitsemän vuoden takaista hetkeä Mobilen kaupungissa Alabamassa, aivan Yhdysvaltain etelärannikolla. Hän oli muutama viikko aiemmin aloittanut uudessa työssään Poristakin tutun Technipin merenalaisten putkien tehtaalla.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut