”Olet surkea, ja takaisin ei ole tulemista, haukkui äitini, kun avioiduin ulkomaille” – hampurilainen Christa ja porilainen Heikki rakastuivat, vaikka yhteinen kieli puuttui

Kun Christa Sjögren, 83, pikkutyttönä piilotteli venäläissotilailta mummonsa halkopinossa Saksan maaseudulla, hän ei olisi arvannut, että päätyy viettämään elämänsä Meri-Porissa. ”Vaikeuksia riitti, mutta Heikki oli suuri rakkauteni.”

Hampurilaisesta Christa Wachsbaumista tuli porilaisen Heikki Sjögrenin puoliso 31.12.1961. – Minulla oli silloin muodissa ollut tärkätty petticoat-alushame, ja astuin korolla sen helman rikki Reposaaren kirkon edustalla. Se repsotti häämekon alta, Christa Sjögren muistelee.

21.11.2020 17:30

Pori

”Hampuria pommitettiin pahoin toisessa maailmansodassa. Kotitaloni jäi ainoana pystyyn korttelistamme. Siellä pyrimme jatkamaan elämäämme äitini Hildegardin, isäni Arthurin, isosiskoni Ursulan ja pikkuveljeni Manfredin kanssa.

Kävin kouluni loppuun ja opiskelin ompelijaksi. Saksassa riitti 1950-luvulla töitä. Sain rahaa säästöön ja pystyin matkustelemaan.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut