Lauri Järvilehto oli lahjakas piirtäjä, mutta opettajan käsittämättömän tyly kommentti päätti rakkaan harrastuksen - Ihmiset - Satakunnan Kansa

Lauri Järvilehto oli lahjakas piirtäjä, mutta opettajan käsittämättömän tyly kommentti päätti rakkaan harrastuksen – Epäilys kalvoi pitkään: ”Mitä jos en olekaan luova”

Veljekset Lauri ja Paavo Järvilehto tulevat perheestä, jossa on toinen toistaan menestyneempiä sisaruksia. Heidän mielestään luovuus ei kuitenkaan ole mystinen synnyinlahja, joka joillakin on ja toisilta puuttuu. Järvilehdot kirjoittivat kirjan, jottei muiden tarvitsisi epäillä luovuuttaan. He myös tietävät, miten luovuutta voi lisätä ja harjoitella.

Paavo Järvilehdon mukaan kasvu lahjakkaassa sisaruskatraassa on antanut enemmän voimaa kuin luonut kateutta. Rima on silti korkealla kun kaikki ovat huippuja omalla alallaan. – Meillä on läheiset välit koko koplalla. Suoraa kilpailuasetelmaa ei tule, kun olemme kaikki eri aloilla, mainossuunnittelija Paavo sanoo. Vierellä isoveli, kirjailija, professori ja muusikko Lauri Järvilehto.

18.1.2020 20:25

Lapsena työelämäprofessori Lauri Järvilehto oli poikkeuksellisen innoissaan piirtämisestä. Hän piirsi etenkin sarjakuvia – avaruussankari Todd McHerosta ja omituisesta kävelevästä silmästä nimeltä Sami Silmämonsteri syntyi albumi toisensa jälkeen.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut