Ekaluokkalaiselle sopii tällainen puhelin – osa vanhemmista hankkii älypuhelimen, osa ei - Ihmiset - Satakunnan Kansa

Millainen puhelin sopii parhaiten ekaluokkalaiselle? – 6 vanhempaa kertoo

Kallista puhelinta ekaluokkalaiselle ei vanhempien mielestä kannata hankkia, koska ei tiedä, kauanko puhelin pysyy ehjänä tai edes tallessa.

20.7.2017 18:00

Kysyimme kuudelta vanhemmalta, millainen puhelin sopii ekaluokkalaiselle. Kaikkien vastaajien lapsi on hiljattain aloittanut koulun.

Kestävä ja edullinen

"Ekaluokkalaisen puhelimen pitää olla kestävä ja edullinen. Erityisesti, jos kyseessä on lapsen ensimmäinen puhelin. Lasiset näytöt menevät rikki hyvin helposti, ja niiden korjaaminen voi maksaa uuden puhelimen verran.

Kosketusnäyttöpuhelimeen kannattaa ostaa heti suojalasi säröjä estämään.

Puhelin on ekaluokkalaiselle ennen kaikkea tapa pitää yhteyttä vanhempiin, ja myöhemmin koulukavereihin.

Puhelimessa on kiva olla kamera ja gps, mutta heti alkuun lapsen kanssa pitää puhua, että toisista saa ottaa kuvia ja jakaa niitä vain, jos on pyytänyt kohteelta siihen luvan. Vanhempien tulee pysyä perillä siitä, mihin kaikkeen lapsi puhelintaan käyttää.

Älypuhelimessa esimerkiksi Whatsapp helpottaa viestittelyä, mutta vanhemman pitää seurata sen käyttöä, ja kertoa esimerkiksi ketjukirjeistä, asiattomista viesteistä ja asiattomista kuvista.

Pelejä ja muita lisäohjelmia ei tarvitse kuin yhden käden sormilla laskettava määrä. Virustorjuntaohjelma älypuhelimeen on ehdottomasti asennettava."

Ei vielä älypuhelinta

"Peruspuhelin riittää eli ei älypuhelinta vielä, koska älypuhelin vie huomion liikenteessä sekä kaveriseurassa. Lisäksi älypuhelin rikkoutuu helposti.

On myös iso harmi, jos älypuhelin katoaa. Perusluurissa akkukin riittää paremmin kuin älypuhelimessa.

Ekaluokkaiselle riittää puhelin, jolla hänet saa kiinni. Lupasimme lapselle älypuhelimen, kun hän täyttää yhdeksän. Poika oli luokkansa toiseksi viimeinen, joka älypuhelimen sai."

Ei tarvitse olla markkinoiden hienoin

"Annoin lapselle vanhan älypuhelimeni. Uutta puhelinta ekaluokkalainen ei vielä tarvitse".

"Älypuhelin, johon saa Whatsappin, 112-sovelluksen sekä paikannuksen, josta näkee, missä lapsi on. Sovelluksia on monia, esimerkiksi Google Playn Paikanna ystäväni! -sovellus. Puhelimen pitää olla edullinen, jottei sen hajoaminen harmita.

On hyvä hankkia puhelimeen myös suojakuoret ehkäisemään hajoamista."

"Ekaluokkalainen tarvitsee alle sadan euron älypuhelimen, jonka näyttö kestää iskuja.

Kannattaa valita halpa malli, koska ei tiedä, miten monta päivää tai kuukautta puhelin pysyy ehjänä tai katoamatta.

Puhelimella pitää pystyä soittamaan, viestittelemään, ottamaan kuvia ja pelaamaan joitakin pelejä. Kuvien ottaminen on koululaiselle yllättävän tärkeää, ja kai luovaakin."

"Ekaluokkalaiselle sopii pieni ja kolhuja kestävä puhelin, jolla on helppo soittaa ja lähettää viestejä. Kovin kallista ei kannata ostaa.

Puhelin voi olla vaikka käytetty. Silloin ei ole niin väliä, jos puhelin menee hukkaan tai rikki."

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: