Helin ja Alin seksivinkit: Miten tulla toimeen vaihdevuosi-ikäisen naisen kanssa? - Ihmiset - Satakunnan Kansa

Helin ja Alin seksivinkit: Miten tulla toimeen vaihdevuosi-ikäisen naisen kanssa?

2.3.2017 10:28

Romaani on lievästi sanoen rohkea. Heli Heino, 52, on kirjoittanut erittäin seksuaalisen kirjan, joka perustuu hänen omaan elämäänsä. Esikoisromaani Venuksen vuosi (Atena 2017) ilmestyy torstaina.

Tarina kertoo Liinan ja Leon parisuhteen ensimmäisestä vuodesta ja naisen seksuaalisesta vapautumisesta. Vaihdevuosiaan elävä, varautunut nainen oppii kirjassa muun muassa ensimmäistä kertaa elämässään saamaan orgasmeja ”miehen käsissä”.

”Pohdin useaan otteeseen sitä, miksi aloin saada orgasmeja vasta vaihdevuosi-ikäisenä. Ensimmäinen vastaus oli ilman muuta Leo: hän oli innostunut opiskelemaan juuri minun yksilöllisen pimppuni toimintaa, eikä hän osoittanut kyllästymisen merkkejä”, kirjan kertojaminä Liina sanoo.

Liina ja Leo ovat Heino itse sekä hänen miesystävänsä Ali Helin, 55.

Näin he vinkkaavat, miten vaihdevuosi-ikäisen naisen – ja miksei muidenkin – kanssa tulee sängyssä toimeen:

1. Mieti mikä itsellesi on seksin saralla oikeasti tärkeää ja hyväksi, mitä arvostat. Pyri kumppanin kanssa siihen pikkuhiljaa ja lempeästi, ajan kanssa. Kun tiedät, mikä on sinulle todella tärkeää, kerro se toiselle. Ei kannata elää tilanteessa, jossa et tiedä yhtään, mitä toinen haluaa, ja teet kaikkea vain kokeeksi. Sellaista, mikä loukkaa toista ei pidä pyytää. Yhteinen alue varmasti löytyy.

2. Kummankin, mutta erityisesti naisen, pitää antaa palautetta sängyssä. Kannattaa kertoa, mikä tuntuu hyvältä ja mikä ei. Muuten mies ei pysty korjaamaan toimintaansa. Kannustaminen ja kehuminen ovat tärkeitä. Jos ei tule signaalia, että oi oi oi tuntuupa hyvältä, niin toinen saattaa turhaan muuttaa sitä mitä tekee. Olettamalla ei tahdo onnistua.

3. Opiskele toista jatkuvasti. Esimerkiksi vaihdevuosien aikaan kaikki opit voivat mennä uusiksi. Silloin sellaisenkin parin, jolla on mennyt loistavasti sängyssä vuosikymmeniä, pitää oppia uutta.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: